Login

Caps Lock On

Chocolademoussetaart

O
Lid sinds 28 okt 2009
|
Streefgewicht: 0 Kg

Let wel op

150 g chocolade-volkoren biscuitjes
4 blaadjes witte gelatine
75 g margarine of minarine
1 dl melk
120 g witte chocolade
5 dl slagroom
120 g pure chocolade

Van deze hoeveelheid kan je 15 stukken snijden. De taart is echt zwaar dus je eet er echt maar een klein stukje van. Let wel op, dit telt voor 6.5p per stuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bereiding:
Verkruimel de koekjes door ze in een plastic zakje te doen en er met een deegrol over heen te gaan (doe een tweede plastic zakje er omheen om te voorkomen dat het zakje stuk gaat).

Smelt de boter en roer het koekkruim erdoor, Verdeel het mengsel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (24 cm) en druk het met de bolle kant van een lepel aan. Laat de bodem in de koelkast opstijven.

Week de gelatine 5 min. in koud water. Breng de melk aan de kook en los er, van het vuur af, de goed uitgeknepen gelatine in op.Breek de witte en de pure chocolade in stukjes boven aparte schaaltjes. Verwarm beide schaaltjes samen gedurende ong. 3 minuten op 360 watt in de magnetron tot de chocolade gesmolten is (vooral niet te lang verwarmen). Roer de chocolade goed door elkaar en voeg vervolgens aan ieder schaaltje de helft van het gelatinemengsel toe. Roer dit geheel goed door elkaar. Laat de beide chocolademengsels afkoelen, maar niet helemaal opstijven.

Klop de slagroom stijf en verdeel dit over het witte chocolademengsel en het pure chocolademengsel. Houd 4 el van de witte mousse apart en doe de rest over in de vorm. Verdeel de bruine mousse erover. Lepel de achtergehouden witte mousse over de taart en roer met een vork door de bovenste laag van de taart, zodat er een marmereffect ontstaat.

Laat de mousse in 2-3 uur in de koelkast opstijven.

Lid sinds 07 jan 2010
|
Streefgewicht: 0 Kg

mijn hemel....levensgevaarlijk Lol

Bij de ALDI verkopen ze uit de diepvries een soort ijsnegerzoenen. Er zitten 2 stuks in een doosje.
Punten per 'zoen': = 2
Verzadigen en voldoen volledig aan de chocobehoefte!