Login

Caps Lock On

Carrrie

Lid sinds 13 aug 2015
|
Startgewicht: 85 Kg
|
Streefgewicht: 72 Kg
|

Hallo, mijn naam is Carla a.k.a.Carrrie.

In 2000 ben ik moeder geworden van een mooie zoon. In de zwangerschap was ik 30 kilo (?!?!?) aangekomen. Gelukkig heb ik dat er voor het grootste deel in het jaar na mijn bevalling eraf kunnen krijgen. Mijn gewicht zat rond de 77-78 kilo.

In 2004 ben ik in een rolstoel terecht gekomen. Door het gebrek aan beweging kwam in dat jaar langzaam 10 kilo aan. Op het laatst woog ik 88 kilo. Met behulp van een diëtiste ben ik toen 15 kilo afgevallen en dat gewicht van rond de 73-75 kilo heb ik toen ook een paar jaar kunnen behouden. Begin 2007 heb ik een grote rug-operatie gehad. Ik moest 6 weken in bed blijven en daarna revalideren. Eind dat jaar mocht ik zwanger worden en in 2008 ben ik bevallen van een prachtige dochter. In 2010 kwam er nog een prachtig grietje bij. Daarna behield ik een gewicht schommelend tussen de 80-85 kilo. 

Eind vorig jaar jaar was ik het zat. Maat 44 is niet echt mijn ding. Ik weet dat ik makkelijker kan bewegen als mijn lijf niet in de weg zit. Er moest iets gebeuren. De afspraak die ik met mijzelf maakte: eerst proberen met Sonja Bakker. Minimaal 5 kilo in een half jaar. Rustig aan dus. Lukte het niet, dan naar de diëtiste.

Ik ben op 5 januari 2015 woog ik 84.6 kilo en zijn we begonnen met het boek 'bereik je ideale gewicht' van Sonja Bakker. Daarna hebben wij het boek 'bereik en behoud je ideale gewicht' er bij gepakt. In het eerste half jaar viel ik bijna 10 kilo af!

Toen het zomervakantie werd hebben we de boeken bewust weggelegd. Vijf weken lang hebben we ons eigen plan getrokken. De helft thuis en de andere helft tijdens een (deels) all-inclusive vakantie. Ik heb er wel een beetje op gelet, maar vind bepaalde dingen ook wel heel erg lekker en in de vakantietijd hebben we het er wel van genomen. Een voorbeeld hiervan is het wijntje -uiteraard met chippie- rond de klok van 21 uur. Dat gaat nu weer in de ban, in ieder geval doordeweeks.

Wij volgen overdag het boek keurig, bij de avondmaaltijden niet helemaal. Wij krijgen nogal eens verse groenten en dat ga ik niet weggooien omdat er iets anders op het menu staat. Verder koop ik geen bloemkool en dergelijke als die te duur zijn. Ik ben erg gespitst op de aanbiedingen.

Mijn man doet mee, evenals een vriendin (en dus ook haar man, die niet te zwaar is maar eet wat er op tafel staat).

Wat het bij mij lastig maakt is dat ik nog steeds fysiek beperkt ben. Ik zit gelukkig niet mee in een rolstoel, maar Verder dan een keer in de week bij de fysio bewegen en wat wandelen kom ik niet. Ik rijd wel nog op een scootmobiel. 

Maandag zijn we weer begonnen en we gaan er weer tegenaan!

Groetjes, Carrrie.

Lid sinds 13 aug 2015
|
Startgewicht: 85 Kg
|
Streefgewicht: 72 Kg

Lid sinds 05 feb 2015
|
Startgewicht: 94 Kg
|
Streefgewicht: 72 Kg