Login

Caps Lock On

bijkomen ipv afvallen??

M
Lid sinds 27 jan 2012
|
Streefgewicht: 0 Kg

Hoi allen, Sinds enkele weken ben ik begonnen met dieëten. Wel ja... dieëten, ik heb niet echt een groot overgewicht maar zou mezelf graag op een normale BMI hebben en VOORAL strakker worden. alles beginst stillaan zowat te hangen en als ik wandel voel ik mijn dijen tegen elkaar schuren I-m so happy dat wil ik absoluut weg! Nu ben ik dus sinds drie weken gezonder aan het eten (af en toe wel een klein snoepje maar VEEL minder dan vroeger), ik drink ook bijna geen frisdrank meer en enkel nog water waar ik vroeger verslaafd was aan frisdrank (de NIET light versie). Ik eet meer fruit, probeer met minder vet te koken enz... Daarnaast ben ik ook gaan sporten. Ik probeer elke dag te gaan fitnessen gedurende ongeveer een uur (soms iets korter soms iets langer) en dit dan zowel krachttraining als cardio (al is dat laatste wel iets minder, ik raak zo snel buiten adem en heb dan echt het gevoel misselijk te worden als ik blijf lopen/ fietsen/...) Nu ga ik elke week een keertje op de weegschaal staan op hetzelfde ogenblik om te zien of ik vorderingen maak... gisteren was het weer dat moment maar ik ben BIJGEKOMEN in plaats van afgevallen???? hoe kan zoiets? eerlijk gezegd is mijn motivatie hiermee best gekelderd... Heeft nog iemand hetzelfde voor of weet iemand waaraan dit kan liggen? wat ik fout doe? ik zou nog minder kunnen gaan eten maar dan heb ik een constant hongergevoel wat echt mijn dagen gaat beheersen... of hoe lossen jullie dat op? alvast bedankt voor de reacties!

Lid sinds 05 jun 2012
|
Streefgewicht: 0 Kg

Hi,

Als je flink gaat minderen met je voeding zou het best kunnen dat je niet afslankt, zeker als je ook nog meer gaat sporten. Je lichaam gaat dan in de verdediging en houd alles vast, je geeft te kort om je verbranding aan de gang te zetten.

Je hebt genoeg voeding nodig om je verbranding op gang te zetten, let op je eiwitten bv, deze zetten je verbranding op gang en dan ga je je vet omzetten naar spieren.

Balans brengen in je lichaam.

Ik lees ook dat je misselijk wordt en buiten adem raakt, naar mijn idee eet je te kort.

Gr Jolanda

Lid sinds 01 jan 2012
|
Streefgewicht: 0 Kg

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Spieropbouw door het sporten, spieren wegen meer dan vet maar je lijf gaat er wel strakker uit zien. Maar het kan ook zijn dat je wat vocht vast aan het houden bent doordat je bijna ongesteld gaat worden (kan al van 1 week vooraf) of als je de dag ervoor iets te zout hebt gegeten bvb.

Kaatzen