Login

Caps Lock On

Barbeqeu en Grill

S
Lid sinds 24 jun 2008
|
Streefgewicht: 0 Kg

Heeft u zelf recepten over barbeqeu en grill , wat u graag wilt delen met anderen plaats ze in deze topic .

Lid sinds 24 jun 2008
|
Streefgewicht: 0 Kg

[b]Kabeljauw met groene curry[/b]

[imgBevat per eenpersoonsportie
energie 145 kCal - eiwit 18 g
vet 7 g - koolhydraten 1 g

Ingrediënten
400 g kabeljauwfilet (diepvries, 4 blokken)
2 eetlepels groene Thaise currypasta
2 eetlepels olie
1 sjalot, gesnipperd
1 limoen, in 4 parten

Materialen
aluminiumfolie

Bereiden:
Kabeljauwfilet (in magnetron) laten ontdooien en met keukenpapier droogdeppen. In kom groene curry, olie en sjalot door elkaar roeren. Vis voorzichtig door curry wentelen. Elk blok vis in midden van vel aluminiumfolie leggen. Rest van currymengsel erover verdelen. Foliepakketjes dichtvouwen en op barbecuerooster leggen. Vis in 10-12 min. gaar laten worden. Aan tafel partjes limoen boven vis uitknijpen.][/img]

Lid sinds 24 jun 2008
|
Streefgewicht: 0 Kg

[b]Vleesspiesjes[/b]

[img
2 personen

6 houten satéprikkers
1 takje peterselie
150 gram tartaar
1 teentje knoflook
1 klein ei
2 eetlepels paneermeel
peper, zout,
25 gram ham (dikke plak)
2 sneetjes brood

Bereiding

Laat de houten satéprikkers een half uur in koud water weken. Was de peterselie en knip of snijd het kruid klein. Warm de grill voor.
Maak de tartaar aan met de peterselie, het uitgeperste teentje knoflook, het ei, het paneermeel, peper en zout. Vorm van de tartaar kleine worstjes van ca. 4 cm lengte.
Snijd de plak ham en het brood in blokjes. Rijg aan 6 houten satéprikkers om en om gehaktworstjes, ham en brood. Bak de spiesjes onder de hete grill of op de barbecue in ca. 10 minuten aan alle kanten gaar en bruin.

Bevat per persoon:
Energie 250 kcal
1050 kJ
Eiwit 26 gram
Vet 8 gram
Koolhydr. 20 gram

Menusuggestie
Lekker met rauwkost, aardappelsalade en stokbrood.
][/img]