Login

Caps Lock On

Afslanken lukt mij nooit

Lid sinds 28 mei 2017

Hi forumleden, mijn naam is Charissa en ik ben 36 jaar. Al enige tijd ben ik aan het struggelen met mijn gewicht en het wil maar niet lukken om de juiste oplossing te vinden.

Met een aantal vriendinnen ga ik een paar keer per maand gezellig stappen en we gaan dan ook uit eten. Meestal is dit geen eten die ik in diëten voorbij zie komen. Ik ben mij daarvan wel bewust, maar wil die uitstapjes ook niet vermijden omdat ik wil afslanken. Heb verder een drukke baan en met mijn vriendinnen op stap is wel waar ik naar uit kijk. Dus dat is iets wat ik graag wil behouden.

In de avond heb ik geen tijd en eigenlijk ook geen zin om te gaan koken, vaak wordt het dan ook een kant-en-klaar maaltijd. Soms eet ik ook wel van die salades die je in de supermarkt kunt kopen, die zijn al klaar en kun je meteen eten. Wat kan ik nou doen om gezonder te gaan eten. Een vriendin van mij maakt het avondeten alvast een dag van te voren klaar of kookt voor meerdere dagen tegelijk. Ook heel handig, maar dat zou betekenen dat ik in de ochtend moet gaan koken? En dus eerder mijn bed uit moet? Ik denk dat ik in het weekend diverse maaltijden ga maken voor de hele week en dit dan invries.

Nu heb ik gelezen over diverse afslankkuren, maar er was een afslankkuur die het meest mijn aandacht trok. Het heet de Momentumkuur. Ik durfde het eerst niet, maar heb het er met mijn vriendinnen over gehad. Ze namen mij niet serieus helaas. Ze zeiden dat ik dat nooit zou volhouden. Daar begin ik langzamerhand ook aan te twijfelen.
Ik probeerde eens een dieet waarbij je een dag in de week als avondeten mocht eten wat je wilde, maar ik kon het niet volhouden, zelfs dat niet.
Toch heb ik de stoute schoenen aangetrokken en contact opgenomen met een Momentumkuur coach. Die zitten op verschillende plekken in Nederland, dus voor iedereen is er altijd wel een die een beetje in de buurt zit.

Ik heb aan de coach mijn verhaal uitgelegd en ook eerlijk erbij verteld dat ik er niet veel vertrouwen in had. Ze begreep mij heel goed en vertelde dat ze vaker vrouwen, maar ook mannen sprak die wel willen afslanken maar vooraf al denken dat ze het toch niet kunnen volhouden. Precies dat had ik ook.
Ze heeft mij ervan overtuigd om te starten met de Momentumkuur. Niks doen schiet ook niet op, ik wil slanker worden en ga er mee aan de slag. Ik heb het pakket besteld en van de week komt het in huis. Er komt een periode aan waarin mijn voedingspatroon zal veranderen. Met hulp van de coach die mij tijdens de Momentumkuur gaat ondersteunen als ik bijvoorbeeld vragen heb, moet het gaat lukken. Ik ga voor mijn doel. Gewicht verliezen en stralen.
Heeft iemand al eens de Momentumkuur gedaan? Wat vond je ervan? Heb je je doel bereikt?