Login

Caps Lock On

FAQ Kilostrijd

De kilostrijd is een wedstrijd waar hopelijk alleen maar winnaars zijn. Met een kilostrijd probeer je met een groep deelnemers samen een gekozen aantal kilo's kwijt te raken in een gekozen tijd. Bijvoorbeeld 5 kilo afvallen in de maanden juni en juli. Omdat afvallen niet altijd even makkelijk is, vergroot je de kans op succes door samen met anderen af te vallen. Steun van lotgenoten geeft extra motivatie om de strijd tegen de kilo's te winnen!

Hoe doe ik mee aan een kilostrijd?

Om tegen de strijd tegen de kilo's samen met anderen aan te gaan dien je aangemeld te zijn. Registratie op Wijvallenaf.nl is helemaal gratis.

Sluit je aan bij een reeds bestaande kilostrijd

Ieder lid van Wijvallenaf.nl kan een kilostrijd aanmaken. Maar voordat je dit doet is het raadzaam om eerst te kijken of er niet al een kilostrijd aan de gang is met jouw streef gewicht en afval periode.

1. Een geschikte kilostrijd vinden

Bekijk het overzicht van bestaande kilostrijden om te zien of jouw afval doel reeds voorkomt.

  • Klik op een kilostrijd met het aantal kilos dat je zou willen afvallen.

 

2. Deelnemen aan de kilostrijd

Als de gekozen kilostrijd je aanstaat, klik dan op de knop om lid te worden van de Kilostrijd groep. Er word nu automatisch een nieuwe weging aangemaakt en ingezonden naar de Kilostrijd. Dit is je start gewicht. 
 

3. Huidige gewicht (regelmatig) doorgeven

Nu je deelneemt aan de kilostrijd, en je start gewicht is ingevuld, is het een kwestie van regelmatig je huidige gewicht doorgeven.  Telkens wanneer je een weging vastlegt, kun je die naar je Kilostrijd(en) sturen.
 

Hoe begin ik een nieuwe kilostrijd?

Als je in het overzicht geen geschikte kilostrijd kunt vinden, dan is het een goed idee om een eigen kilostrijd aan te maken. Dat werkt als volgt:

1. Maak een nieuwe kilostrijd aan

Vanaf de kilostrijd overzicht pagina vind je een link naar het aanmaken van een nieuwe kilostrijd.

 

2. Datum, afval doel en beschrijving

Geef een einddatum van je kilostrijd op, tezamen met een afval doel (bijvoorbeeld 2,5 kilo) en een korte omschrijving. Probeer een leuke omschrijving te verzinnen zodat anderen graag mee willen doen.
Je kunt deze gegevens eventueel later aanpassen.

  • Klik vervolgens op "Opslaan".
     

Je bent nu de manager van je Kilostrijd. Dat betekent dat je bepaalde beheer opties hebt. Je kunt deze terugvinden op de hoofdpagina van je Kilostrijd.

4. Huidige gewicht (regelmatig) doorgeven

Nu je deelneemt aan de kilostrijd, en je start gewicht is ingevuld, is het een kwestie van regelmatig je huidige gewicht doorgeven. 
Totdat je voor het eerst een huidig gewicht vastlegt verschijn je in het lijstje "Huidige gewicht nog invoeren".

5. Deelnemers werven

Alleen is maar alleen, met meer mensen is afvallen leuker en is de kans op succes groter. Vertel je vrienden en kennissen over je kilostrijd en/ of gebruik het forum en social media om deelnemers te werven.

Veel plezier en veel succes!