Login

Caps Lock On

Eiwitdieet

Het eiwitdieet is de laatste tijd weer in de belangstelling komen te staan en is onder meer het gevolg van het dieet, dat Erica Terpstra heeft gevolgd en het ontwikkelde dieet van Dr. Frank. De populariteit van het eiwitdieet wordt mede veroorzaakt door het verzadigde gevoel in je lichaam, zodat je het niet idee hebt dat je moet afzien om te kunnen afvallen.

Het eiwitdieet en koolhydraten

Het eiwitdieet gaat uit van de veronderstelling dat de combinatie van koolhydraatarme voeding en eiwitrijke gerechten een positief effect hebben in de strijd tegen het overgewicht. Het eiwitdieet werkt op de volgende manier. Gedurende het dieet worden de normale maaltijden vervangen door speciale maaltijdvervangers. Er is sprake van in totaal vier eetmomenten op een dag, zodat je wat dat betreft het normale voedingspatroon kunt volgen.
 

Er zijn enorm veel variaties op de markt ten aanzien van de maaltijdvervangers, zodat je niet elke dag en elk eetmoment hetzelfde smaakje voor je neus krijgt. Je kunt bijvoorbeeld een keuze maken voor eiwitrijke maaltijdvervanger, die bestaat uit warme dranken of koude dranken, maar ook uit maaltijdvervangende repen, soepen en aardappelpuree. Door de inname van deze eiwitrijke maaltijdvervangers heeft je lichaam geen koolhydraten meer nodig om de verbranding van energie te kunnen bewerkstelligen. Je lichaam gaat in plaats daarvan vetten verbranden en dat voorkomt weer dat er een hongergevoel ontstaat.

Eiwitdieet makkelijk vol te houden

Het is bekend dat een eiwitdieet eenvoudig vol te houden is. Dat komt onder meer doordat de insulinespiegel tijdens het dieet laag wordt gehouden en de suikerspiegels daarentegen hoog worden gehouden. Er blijft dan sprake van een verzadigd gevoel, zodat de behoefte ontbreekt om andere voedingsproducten in te nemen, dan die voorgeschreven worden door het dieet.
 

Er is zelfs een onderzoek gehouden onder een groep personen, waaruit is gebleken dat het eiwitdieet in vergelijking met een koolhydraatdieet op tal van punten beter uit de test kwam. Zowel het lichaamsgewicht als de vetmassa waren bij het eiwitdieet meer afgenomen dan bij het koolhydraatdieet. Overigens zijn er ook verschillende varianten op het eiwitdieet gebaseerd, zodat je zelf kunt kiezen welke variant het beste aansluit bij je voorkeuren.

 

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (4 stemmen)
 • Mirria
  3 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  290%
 • Louise1973
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  13%
 • chelleke
  11 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  66%
  Dieet:
 • Pernille Heeren
  0 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  0%

Artikelen

Eiwitten

Calorieën in vlees

Dieet schema

Menu en recepten bij het Zelfslank Plan

Gewichtsgrafiek