Eiwitdieet

Het eiwitdieet is de laatste tijd weer in de belangstelling komen te staan en is onder meer het gevolg van het dieet, dat Erica Terpstra heeft gevolgd en het ontwikkelde dieet van Dr. Frank. De populariteit van het eiwitdieet wordt mede veroorzaakt door het verzadigde gevoel in je lichaam, zodat je het niet idee hebt dat je moet afzien om te kunnen afvallen.

waardering
Average: 3 (2 stemmen)

Het eiwitdieet en koolhydraten

Het eiwitdieet gaat uit van de veronderstelling dat de combinatie van koolhydraatarme voeding en eiwitrijke gerechten een positief effect hebben in de strijd tegen het overgewicht. Het eiwitdieet werkt op de volgende manier. Gedurende het dieet worden de normale maaltijden vervangen door speciale maaltijdvervangers. Er is sprake van in totaal vier eetmomenten op een dag, zodat je wat dat betreft het normale voedingspatroon kunt volgen.
 

Er zijn enorm veel variaties op de markt ten aanzien van de maaltijdvervangers, zodat je niet elke dag en elk eetmoment hetzelfde smaakje voor je neus krijgt. Je kunt bijvoorbeeld een keuze maken voor eiwitrijke maaltijdvervanger, die bestaat uit warme dranken of koude dranken, maar ook uit maaltijdvervangende repen, soepen en aardappelpuree. Door de inname van deze eiwitrijke maaltijdvervangers heeft je lichaam geen koolhydraten meer nodig om de verbranding van energie te kunnen bewerkstelligen. Je lichaam gaat in plaats daarvan vetten verbranden en dat voorkomt weer dat er een hongergevoel ontstaat.

Eiwitdieet makkelijk vol te houden

Het is bekend dat een eiwitdieet eenvoudig vol te houden is. Dat komt onder meer doordat de insulinespiegel tijdens het dieet laag wordt gehouden en de suikerspiegels daarentegen hoog worden gehouden. Er blijft dan sprake van een verzadigd gevoel, zodat de behoefte ontbreekt om andere voedingsproducten in te nemen, dan die voorgeschreven worden door het dieet.
 

Er is zelfs een onderzoek gehouden onder een groep personen, waaruit is gebleken dat het eiwitdieet in vergelijking met een koolhydraatdieet op tal van punten beter uit de test kwam. Zowel het lichaamsgewicht als de vetmassa waren bij het eiwitdieet meer afgenomen dan bij het koolhydraatdieet. Overigens zijn er ook verschillende varianten op het eiwitdieet gebaseerd, zodat je zelf kunt kiezen welke variant het beste aansluit bij je voorkeuren.

 

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van NELLEKE
De voorbije 2 weken ging het héél langzaam met in totaal -400g.  Maar traag...
Zegt: NELLEKE
afbeelding van Marliekusters
Ik zou zeggen ga naar een diëtiste. Geen shakes. Je moet zelf een eetpatroon...
afbeelding van sal
Hoi. Ik doe mee omdat de tijdspanne veel realistischer is dan alle andere...
Zegt: sal
afbeelding van NELLEKE
-600g deze week; héél happy mee, vind ik een mooi resultaat op 1 week.Deze keer...
Zegt: NELLEKE

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.