Login

Caps Lock On

Eet de Helft Dieet

Het Eet de Helft Dieet is een bijzonder simpele manier om minder calorieën binnen te krijgen dan het lichaam normaal gewend is. Het kan dan ook een prima manier zijn om gewicht kwijt te raken. In principe is het Eet de Helft dieet al een oud concept, maar met de komst van vele andere modernere diëten is deze zienswijze wat meer naar de achtergrond verschoven. Tot nu, want het VHD-dieet (Vreet de Helft Dieet), zoals het ook wel wordt genoemd, is terug van weggeweest.

De basis van het Eet de Helft Dieet

De basis van het Eet de Helft Dieet is de helft eten van alle maaltijden en tussendoortjes die je normaal gewend bent om te eten. In plaats van vijf aardappelen op het bord, neem je bij dit dieet er 2,5. Alles wordt door de helft gedeeld. Dat geldt ook voor drankjes. Daardoor wordt de calorie-inname met de helft teruggebracht en dat is de basis voor het afvallen.

Het kost niets om dit dieet te volgen en in principe is het nog mogelijk om geld te besparen als van alles de helft minder wordt gegeten. Het is uiteraard wel belangrijk dat er tijdens het afvallen gezonde voeding wordt gegeten, want dat heeft een nog positiever effect.

Het belangrijkste element om het Eet de Helft Dieet vol te houden is discipline. Dat geldt zeker voor het opscheppen bij een warme maaltijd en bij het voorbereiden van het ontbijt en de lunch. Het kan lastig zijn om net die ene lepel niet op te scheppen. Om te voorkomen dat er toch te veel wordt opgeschept, kan het handig zijn om bij het volgen van dit dieet van een klein bord te eten. Dan lijken de porties in ieder geval groter.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (4 stemmen)
 • ANAMIA4EVER
  1 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  7%
 • Aart
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  35%

Artikelen

Weightwatchers ProPoints 2.0

Calorieen in fruit en vruchtenconserven

Natrium

Goede en foute vetten

Gewichtsgrafiek