Eet de Helft Dieet

Het eet de helft dieet

Het Eet de Helft Dieet is een bijzonder simpele manier om minder calorieën binnen te krijgen dan het lichaam normaal gewend is. Het kan dan ook een prima manier zijn om gewicht kwijt te raken. In principe is het Eet de Helft dieet al een oud concept, maar met de komst van vele andere modernere diëten is deze zienswijze wat meer naar de achtergrond verschoven. Tot nu, want het VHD-dieet (Vreet de Helft Dieet), zoals het ook wel wordt genoemd, is terug van weggeweest.

waardering
Average: 3.5 (2 stemmen)

De basis van het Eet de Helft Dieet

De basis van het Eet de Helft Dieet is de helft eten van alle maaltijden en tussendoortjes die je normaal gewend bent om te eten. In plaats van vijf aardappelen op het bord, neem je bij dit dieet er 2,5. Alles wordt door de helft gedeeld. Dat geldt ook voor drankjes. Daardoor wordt de calorie-inname met de helft teruggebracht en dat is de basis voor het afvallen.

Het kost niets om dit dieet te volgen en in principe is het nog mogelijk om geld te besparen als van alles de helft minder wordt gegeten. Het is uiteraard wel belangrijk dat er tijdens het afvallen gezonde voeding wordt gegeten, want dat heeft een nog positiever effect.

Het belangrijkste element om het Eet de Helft Dieet vol te houden is discipline. Dat geldt zeker voor het opscheppen bij een warme maaltijd en bij het voorbereiden van het ontbijt en de lunch. Het kan lastig zijn om net die ene lepel niet op te scheppen. Om te voorkomen dat er toch te veel wordt opgeschept, kan het handig zijn om bij het volgen van dit dieet van een klein bord te eten. Dan lijken de porties in ieder geval groter.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Janneke2017
Snap er niks van! Ben de laatste tijd vaak baantjes gaan trekken om meer te...
Zegt: Janneke2017
afbeelding van DogMa
Nou bij mij is het helemaal mis gegaan. Ik ga het natuurlijk nooit meer halen....
Zegt: DogMa
afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.