Login

Caps Lock On

Een leven lang slank zonder dieet

Sonja Kimpen heeft de dieetmethode Een leven lang slank zonder dieet beschreven in het gelijknamige boek. Deze dieetmethode is gericht op de bewustwording van mentale en emotionele aspecten met betrekking tot voeding en beweging. De sleutel tot het succes van blijvend gewichtsverlies ligt in het begrijpen van de eetpatronen, want na de bewustwording kan de juiste aanpak gevolgd worden.

Afslanken met levenslang resultaat

Het boek Een leven lang slank zonder dieet is speciaal bestemd voor vrouwen die willen afslanken met blijvend resultaat. Er wordt uitgegaan van het principe dat niet het gewicht belangrijk is, maar het vetpercentage. Om dat doel te bereiken dient eerst inzicht te worden verkregen in het eetpatroon, waarbij mentale en emotionele aspecten een rol spelen. Er worden in het boek twee fasen beschreven, namelijk slank worden en het slank blijven dankzij de mentale kracht. Het succes van de tweede fase wordt bereikt door een persoonlijke strategie die is afgestemd op het eigen leven en op de fysiologie van het lichaam.

Elk hoofdstuk in het boek geeft een beschrijving om zowel het lichaam als de geest beter te kunnen doorgronden. Sonja Kimpen is vijftien jaar docent geweest een aan het Hoger Instituut voor kinesitherapie, dat vergeleken kan worden met bewegingstherapie. Zij is in het bezit van een diploma lichamelijk opvoeding en eigenaar van een wellnesscentrum in Antwerpen. Kimpen is onder meer bekend van de cursus Synergie je slank.

Voordelen Een leven lang slank zonder dieet

Er wordt veel informatie gegeven in het boek dat uit meer dan driehonderd pagina’s bestaat over onder meer het lichaam en voeding. Een van de voordelen is dat beweging gestimuleerd wordt en dat de dieetmethode gericht is op het succes over een lange termijn. Er worden drie aspecten aangepakt, namelijk de combinatie van beweging, voeding en gedachten. Het kan als een nadeel worden ervaren dat het boek uit veel informatie bestaat, waarbij er vaak het advies wordt gegeven om naar een wellnesscentrum of fitnesscentrum te gaan en daar informatie op te vragen.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (4 stemmen)
 • Mirria
  3 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  290%
 • Louise1973
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  13%
 • chelleke
  11 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  66%
  Dieet:
 • Pernille Heeren
  0 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  0%

Artikelen

Eiwitten

Calorieën in vlees

Dieet schema

Menu en recepten bij het Zelfslank Plan

Gewichtsgrafiek