Een gezond dieet

Het aanbod van diëten is zo rijkelijk, dat het voor mensen, die op een serieuze manier aan gewichtsbeheersing willen doen vooral lastig is om een keuze te maken. Wie wil afvallen wordt natuurlijk altijd aangeraden om een gezond dieet te volgen. Maar wat is nu precies een gezond dieet en waar moet je op letten bij het kiezen van het juiste dieet?

Wat is een gezond dieet?

Een gezond dieet is een dieet, waarbij men alle benodigde voedingsstoffen dagelijks binnenkrijgt. Dat betekent dat de zogenaamde crash diëten, waarbij je binnen een korte periode, van bijvoorbeeld een week, niet als gezond kunnen worden aangemerkt. Zeker niet als het de bedoeling is om het crash dieet langere tijd vol te houden. Elk lichaam heeft dagelijks bepaalde voedingsbestanddelen nodig en als het lichaam daarvan wordt onthouden, kunnen er op lange termijn problemen ontstaan.

Een gezond dieet is een dieet, waarbij er sprake is van een gelijkmatig gewichtsverlies en waarbij alle nodige voedingsstoffen worden ingenomen. In één keer veel gewicht verliezen is niet alleen ongezond, maar zal vaak ook leiden tot het jojo effect. Dat betekent dat men het streefgewicht weliswaar bereikt, maar net zo snel weer een aantal kilo’s zal aankomen. In extremen gevallen wordt men door het jojo effect nog zwaarder dan voor het afvalproces.

Gezond diëten

Naast een aantal diëten, die als minder gezond worden ervaren, zijn er natuurlijk ook tal van diëten, die wel als gezond bestempeld kunnen worden. Een gezond dieet kan bijvoorbeeld gevolgd worden door calorieën te tellen, maar wel van de voedingsmiddelen, die natuurlijk als gezond beschouwd worden.

Een gezond dieet komt eigenlijk neer op gewoon gezond eten, maar dan met mate. Het is ook belangrijk bij de keuze voor een gezond dieet om een dieet te vinden, dat aansluit bij de mogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld diëten, waarvoor producten moeten worden aangeschaft en niet iedereen is natuurlijk bereid of heeft de mogelijkheid om geld te besteden aan een gezond dieet. Verder is het belangrijk om bij de keuze voor een gezond dieet te kijken naar wat aansluit op de persoonlijke behoefte.

Commentaar toevoegen

Hoeveel wil jij afvallen?

kg

Gratis gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.