Dukan dieet

Het Dukan Dieet is bedacht door een Franse arts, Pierre Dukan, die een eigen dieetmethode heeft ontwikkeld op basis van de ervaringen van zijn patiënten. Het boek bestaat uit een inhoud met een beschrijving van het dieet en informatie om het dieet in het dagelijkse leven in te passen

waardering
Nog geen stemmen

Afvallen met Het Dukan Dieet

Afvallen met Het Dukan Dieet gaat zonder het tellen van calorieën en ook mogen alle voedingsproducten worden gegeten als deze producten op het lijstje voorkomen. De lijst met producten wordt tijdens het volgen van het dieet steeds groter. De basis van het afvallen, ligt in dit dieet op de inname van eiwitten. Er moeten vier fasen worden doorlopen die elk eigen regels kennen.

Vier fasen

In de eerste fase is er sprake van het volgen van het eiwitdieet, waarbij er vooral zuivere eiwitten gegeten moeten worden. Dat zijn voedingsmiddelen waar weinig andere voedingsstoffen inzitten. Later in het dieet mogen ook groenten en koolhydraten gegeten worden en na de vier fasen mag alles weer gegeten worden, waarbij er dan wel wekelijks één dag het eiwitdieet uit de eerste fase moet worden gevolgd. In de eerste fase kan er een keuze worden gemaakt uit tachtig voedselproducten en deze fase beslaat een periode van een tot tien dagen. Na de aanvalsfase is het in de tweede fase tijd om het snelle gewichtsverlies door te zetten.

 

Tijdens deze cruisefase moet er om de dag groente worden toegevoegd aan het dieet en staan er honderd voedingsmiddelen op de lijst. De derde fase betreft de stabilisatiefase om op het gewenste gewicht te blijven. Elke verloren kilo staat voor tien dagen voor de derde fase. Fruit en brood mogen weer gegeten worden, maar op één dag in de week moet het eiwitdieet gevolgd worden. De volhardingsfase is de vierde fase en deze duurt een leven lang. Hiervoor gelden drie regels en dat is het instellen van een balansdag betreffende het eiwitdieet, blijven bewegen en dagelijks drie eetlepels met haverzemelen eten.

 

Voordelen en nadelen van Het Dukan Dieet

Een voordeel is dat er duidelijke informatie wordt verstrekt, waarin de visie van de arts helder wordt uitgelegd. De aandacht wordt ook gericht om te voorkomen dat het gewichtsverlies weer omslaat in gewichtstoename. Het advies van meer beweging is een ander positief punt. De vele informatie in het boek kan als een nadeel worden ervaren net als dat de voorbeelden van menu’s weinig variatie bieden. De recepten kennen bovendien een aantal dure ingrediënten die niet altijd even eenvoudig te krijgen zijn. wie het dieet volgt, kan zeker met succes afvallen, maar het risico bestaat dat er in de laatste fase weer gewicht bij kan komen.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.