Login

Caps Lock On

Dukan dieet

Het Dukan Dieet is bedacht door een Franse arts, Pierre Dukan, die een eigen dieetmethode heeft ontwikkeld op basis van de ervaringen van zijn patiënten. Het boek bestaat uit een inhoud met een beschrijving van het dieet en informatie om het dieet in het dagelijkse leven in te passen

Afvallen met Het Dukan Dieet

Afvallen met Het Dukan Dieet gaat zonder het tellen van calorieën en ook mogen alle voedingsproducten worden gegeten als deze producten op het lijstje voorkomen. De lijst met producten wordt tijdens het volgen van het dieet steeds groter. De basis van het afvallen, ligt in dit dieet op de inname van eiwitten. Er moeten vier fasen worden doorlopen die elk eigen regels kennen.

Vier fasen

In de eerste fase is er sprake van het volgen van het eiwitdieet, waarbij er vooral zuivere eiwitten gegeten moeten worden. Dat zijn voedingsmiddelen waar weinig andere voedingsstoffen inzitten. Later in het dieet mogen ook groenten en koolhydraten gegeten worden en na de vier fasen mag alles weer gegeten worden, waarbij er dan wel wekelijks één dag het eiwitdieet uit de eerste fase moet worden gevolgd. In de eerste fase kan er een keuze worden gemaakt uit tachtig voedselproducten en deze fase beslaat een periode van een tot tien dagen. Na de aanvalsfase is het in de tweede fase tijd om het snelle gewichtsverlies door te zetten.

 

[[nid:12763]]

Tijdens deze cruisefase moet er om de dag groente worden toegevoegd aan het dieet en staan er honderd voedingsmiddelen op de lijst. De derde fase betreft de stabilisatiefase om op het gewenste gewicht te blijven. Elke verloren kilo staat voor tien dagen voor de derde fase. Fruit en brood mogen weer gegeten worden, maar op één dag in de week moet het eiwitdieet gevolgd worden. De volhardingsfase is de vierde fase en deze duurt een leven lang. Hiervoor gelden drie regels en dat is het instellen van een balansdag betreffende het eiwitdieet, blijven bewegen en dagelijks drie eetlepels met haverzemelen eten.

 

Voordelen en nadelen van Het Dukan Dieet

Een voordeel is dat er duidelijke informatie wordt verstrekt, waarin de visie van de arts helder wordt uitgelegd. De aandacht wordt ook gericht om te voorkomen dat het gewichtsverlies weer omslaat in gewichtstoename. Het advies van meer beweging is een ander positief punt. De vele informatie in het boek kan als een nadeel worden ervaren net als dat de voorbeelden van menu’s weinig variatie bieden. De recepten kennen bovendien een aantal dure ingrediënten die niet altijd even eenvoudig te krijgen zijn. wie het dieet volgt, kan zeker met succes afvallen, maar het risico bestaat dat er in de laatste fase weer gewicht bij kan komen.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (6 stemmen)
 • ANAMIA4EVER
  1 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  7%
 • Aart
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  35%

Artikelen

Fastfood

Calorieën in Fastfood

Eten en diëten: fabels en feiten

Goede en foute vetten

Vitaminen

Vitaminen en mineralen

Gewichtsgrafiek