Dr. Phil Dieet

Dr. Phil is vooral bekend van de televisie en de vele boeken, die hij heeft geschreven met als thema het aanpakken van problemen. Ook ten aanzien van het afvallen heeft Dr. Phil een theorie ontwikkeld, waarbij er geen specifiek dieet wordt besproken, maar wel handvatten worden aangereikt om het gewenste doel te bereiken.

waardering
Average: 4 (2 stemmen)

Afvallen met Dr. Phil

Dr. Phil heeft geen voorgeschreven dieet samengesteld, maar biedt zeven sleutels voor het oplossen van problemen met overgewicht. Controle over je eigen gewicht heeft volgens Dr. Phil te maken met verandering. In de eerste plaats is het bij het volgen van het zogenaamde Dr. Phil dieet van belang om de hoeveelheden voedsel sterk te matigen. Er zijn geen verboden ten aanzien van voedingsmiddelen voorgeschreven, maar er wordt wel afgeraden om bijvoorbeeld chips, snoep en snacks te nemen tijdens de eerste fase van het dieet. Verder wordt gesteld, dat het verstandig is om vooral vezelrijk voedsel te eten, dat over een goede voedingswaarde beschikt, waarbij vet en zout zoveel mogelijk beperkt moeten worden.

De zeven sleutels, die Dr. Phil uitgebreid in zijn boek bespreekt, hebben betrekking op het veranderen van je instelling. Voorbeelden van deze zeven sleutels, die aan de orde komen zijn onder meer lichamelijke en emotionele zelfbeheersing en het ontwikkelen van een positieve instelling.

Strenge diëten werken niet volgens Dr. Phil

Dr. Phil heeft de overtuiging dat strenge diëten op den duur niet meer werken, omdat ze lastig zijn vol te houden. Door de voedingsmiddelen te beperken tijdens een dieet, kan het verheven worden tot een obsessie. Door te matigen met eten en door de problemen bij de basis aan te pakken, is het wel mogelijk om te kunnen afvallen. Het Dr. Phil dieet gaat uit van een halve kilo tot een kilo per week aan gewichtsverlies. In dat opzicht is er ook sprake van een duurzaam resultaat. Er is dus geen sprake van een crashdieet, waarbij je in een week tot vijf kilo kwijt kunt raken. Dr. Phil raadt verder aan om minimaal drie keer in de week gedurende twintig minuten lichamelijke inspanning te leveren, om het afvallen te ondersteunen.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Janneke2017
Snap er niks van! Ben de laatste tijd vaak baantjes gaan trekken om meer te...
Zegt: Janneke2017
afbeelding van DogMa
Nou bij mij is het helemaal mis gegaan. Ik ga het natuurlijk nooit meer halen....
Zegt: DogMa
afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.