Dr. Frank dieet

Het Dr. Frank dieet is in korte tijd mateloos populair geworden en wordt door velen enthousiast en met succes gevolgd. Het Dr. Frank dieet is ontwikkeld door dokter Frank van Berkum. Hij is een deskundige op het gebied van voeding, diëten en overgewicht en naar aanleiding van een intensief onderzoek is er door dokter Van Berkum het Dr. Frank dieet ontwikkeld, waarbij je op gelijkmatige wijze één kilo per week kunt afvallen.

waardering
Average: 4 (1 stem)

Principe Dr. Frank dieet

Principe Dr. Frank dieet Het principe van het dieet is gebaseerd op een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet. Door het binnenkrijgen van eiwitten zal het hongergevoel beperkt blijven, want de eiwitten hebben namelijk een verzadigende werking. Bovendien geldt dat bij deze dieetvorm de spiermassa niet zal verdwijnen als er vet wordt verbrand. Het Dr. Frank dieet is hierdoor bijzonder eenvoudig vol te houden, want als je geen hongergevoel hebt, dan ben je ook minder geneigd om je te goed te doen aan tussendoortjes. De voordelen van dit dieet zijn dan ook samen te vatten in het verzadigende gevoel van eiwitten en het verbranden van vet zonder dat de spiermassa vermindert.

Dr. Frank recepten

Een van de andere grote voordelen van deze dieetvorm, is dat je heerlijke Dr. Frank recepten kunt maken. Er is volop keuze, waarbij je alleen rekening moet houden met de ingrediënten, maar niet het idee zult hebben, dat je zwaar moet lijden. Tijdens het volgen van het dieet van Dr. Frank, wordt aangeraden om veel eiwitten te eten. Deze bevinden zich in mager vlees en vis. In plaats van mager vlees of vis kun je ook een heerlijke omelet maken met kaas en vezelrijke groenten. Bij het gebruik van vetten is het nodig om voor onverzadigde vetten te kiezen, zoals olijfolie. Bij salades en andere groenten zijn er volop mogelijkheden, zoals paprika, komkommer en radijs. Er wordt aangeraden om geen peulvruchten, zoals maïs of doperwten in de gerechten te verwerken. Elke dag fruit wordt tijdens het Dr. Frank dieet niet aangeraden, want fruit bevat namelijk veel koolhydraten en vruchtensuiker. Voor het nemen van tussendoortjes kun je denken aan augurk met boterhamworst, komkommer met roomkaas of asperges met ham.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.

No Avatar
Rianna1972 (niet gecontroleerd) on
Anoniem - geen lid

Ik heb ook dit dieet geprobeerd en het beviel eigenlijk prima. Er staan genoeg recepten online. Heerlijke salades bijvoorbeeld.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.