Login

Caps Lock On

Diëtisten dieet

Voor het volgen van een Diëtisten dieet is het niet noodzakelijk om contact op te nemen met een professionele diëtiste. Het principe van het Diëtisten dieet is namelijk gebaseerd op de inname van een bepaalde hoeveelheid calorieën per dag, waarbij er sprake is van gelijkmatig gewichtsverlies.

Verantwoord afvallen met het diëtisten dieet

Veel mensen, die het plan hebben om af te vallen, willen het gewichtsverlies zo snel mogelijk gerealiseerd zien. Er zijn dan ook tal van diëten beschikbaar, zoals het crashdieet, waarmee het mogelijk is om snel te kunnen afvallen en veel kilo’s te verliezen in korte tijd. Het diëtisten dieet is er echter op gericht om op een verantwoorde wijze gelijkmatig af te vallen, want dat biedt ook op langere termijn het beste resultaat. Het is namelijk ook zaak om op het gewicht te blijven als het streefgewicht eenmaal is bereikt. Het Diëtisten Dieet is een gevarieerd dieet, waarbij het de bedoeling is om dagelijks rond de 1200 calorieën binnen te krijgen. Dat is veel minder dan de normale dagelijkse hoeveelheid, die je binnenkrijgt met als gevolg dat je zult afvallen.

Maaltijden met Diëtisten dieet

Als je het Diëtisten Dieet gaat volgen, dan kun je elke dag een ontbijt, lunch en diner nemen en is er ook nog ruimte voor tussendoortjes. Je moet alleen letten op wat je eet en wel voor gezond voedsel kiezen. Voor het ontbijt en de lunch wordt aanbevolen om voor de donkere broodsoorten te kiezen met mager beleg zoals magere smeerkaas of suikervrije jam. Als tussendoortje kan er fruit genomen worden, maar is het ook mogelijk om volkoren crackers te nemen met mager beleg. Voor de avondmaaltijd wordt aangeraden om drie kleine aardappels of twee opscheplepels rijst of pasta te nemen. Een opscheplepel ovenfrites is ook toegestaan.

Naast een van deze bestanddelen kun je een flinke hoeveelheid groente nemen en honderd gram mager vlees of vis bereiden zonder vet. Als toetje is het mogelijk om een bakje magere yoghurt of suikervrije yoghurt te nemen. In de avond kan vervolgens het tweede tussendoortje genomen worden. Het is toegestaan om tijdens het Diëtisten Dieet water te drinken net als light frisdranken, koffie, thee en bouillon.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (7 stemmen)

Artikelen

Eiwitten

Calorieen in maaltijden

Calorietabel, hoeveel calorieën zitten er in onze dagelijkse boodschappen?

Nordic Walking

Gewichtsgrafiek