Login

Caps Lock On

Dieet voor kinderen

Ook kinderen krijgen in deze tijd steeds vaker te kampen met overgewicht. Dat wordt onder meer veroorzaakt door een verkeerd voedingspatroon en het aanbod van snacks en andere lekkernijen, die de kinderen ter beschikking worden gesteld. Daar komt nog bij dat kinderen minder buitenspelen en dus minder bewegen. Met een dieet voor kinderen moet in elk geval op zorgvuldige wijze worden omgegaan.

Gezond dieet voor kinderen

Kinderen, die te zwaar zijn, kunnen op een gelijkmatige wijze gewicht verliezen. Een van de voordelen van kinderen met overgewicht, is dat er nog sprake is van groeien in de lengte, waardoor het op lange termijn eenvoudiger is om af te vallen. Bij een dieet voor kinderen is één aspect van groot belang en dat is een gezond eetpatroon. Regelmaat in de dagelijkse maaltijden kan al een aanzet zijn tot een gezonder eetpatroon, waarbij er natuurlijk wel sprake moet zijn van gezonde voeding.

Het ontbijt, de lunch en het diner kunnen het beste op vastgestelde tijden plaatsvinden, waarbij er ruimte wordt geboden voor een tweetal gezonde tussendoortjes. Het is niet verstandig om een specifiek dieet voor kinderen te kiezen, waar veel volwassenen wel gebruik van maken. Een kind heeft namelijk meer voedingsstoffen nodig, zodat een eenzijdig dieet geen optie zal zijn.

Eet gezond met kinderen

Ouders moeten zich bewust worden van het feit, dat het noodzakelijk is voor kinderen om gezonde maaltijden te nuttigen. Het ontbijt is al een belangrijke start van de dag, waarbij het kind brood eet en melk drinkt. Naar school kan fruit als tussendoortje worden meegegeven in plaats van een chocoladekoek. Tijdens de lunch kan er weer een broodmaaltijd worden verzorgd met divers beleg zoals magere vleeswaren of kaas. Het diner, dat het beste aan de eettafel gegeten kan worden en niet voor de televisie kan uit diverse producten bestaan, maar in elk geval in combinatie met groente en vlees of vis.

Aangezien kinderen wel kinderen blijven, kan er in het weekend op een van de dagen een lekker tussendoortje zoals chips worden genomen of kan er een keer gekozen worden voor een warme snack, maar dus niet dagelijks. Een dieet voor kinderen begint bij een gezond eetpatroon van de ouders. Stimuleer het kind ook om meer te bewegen of ga samen lopend de boodschappen halen. Is er sprake van een ernstig overgewicht, overweeg dan om een diëtiste in te schakelen.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (9 stemmen)

Reacties

Anoniem - geen lid
 • Louise1973
  12 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  30%
 • Irene707
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  19%
 • Dalivio
  1 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  10%
 • Dirk hoorelbeke
  7 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  82%
 • Maurits76
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  6%

Artikelen

Calorieen in maaltijden

Calorieen in vis

Goede en foute vetten

Calorieën in kaas

Calorieën in Kaas

Gewichtsgrafiek