Login

Caps Lock On

Dieet schema

Een dieet schema geeft in de eerste plaats houvast. Afvallen gaat niet vanzelf. Daar moet actie op worden ondernomen en dan is het prettig dat er een vast patroon beschikbaar is dat gevolgd kan worden. Vrijwel ieder dieet dat door specialisten is opgesteld biedt een schema die je kunt volgen. De schema’s variëren wel qua inhoud, want die kan op verschillen zaken betrekking hebben. Als je wilt afvallen, dan is het eerst aan te raden om een dieettype te vinden dat bij je past. Dat kan bijvoorbeeld een koolhydraten dieet zijn of een voedingspatroon, waarbij je calorieën gaat tellen om gewicht te verliezen.

Afvallen met dieet schema

Een dieet schema is erop gericht om je te vertellen wat je moet doen en vaak ook wat je niet moet doen om succes gewicht te verliezen. Daarbij wordt informatie gegeven over welke voedingsproducten toegestaan zijn en welke voedingsproducten niet binnen het afslankdieet passen. Om een indruk te geven van hoe het eruit kan zien, volgt hieronder een voorbeeld van een dieet schema waarmee je kunt afvallen. Het bestaat uit suggesties voor het ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes.

Voor het ontbijt neem je bijvoorbeeld een schaaltje magere kwark met fruit, zoals een kiwi of een sinaasappel. Voor de lunch neem je dan twee volkorenboterhammen met smeerkaas die je eventueel belegd met een schijfje tomaat. Een idee voor het diner is dan een paprikasoep die gecombineerd wordt met een vette vissoort en volkorenstokbrood. Als tussendoortje kun je bijvoorbeeld een appel of een rijstwafel nemen.Bovenstaande richtlijnen voor de maaltijden zijn een voorbeeld, maar er zijn uiteraard ook andere combinaties mogelijk. Tijdens het ontbijt kun je bijvoorbeeld een schaaltje suikerarme ontbijtgranen nemen met een glas magere melk. Volg je een specifiek dieet schema, zoals van een koolhydratenarm dieet, dan krijg je een heel ander voedingspatroon voorgeschoteld. Daarbij worden koolhydraatrijke producten namelijk zo veel mogelijk gemeden.

Ondersteuning met dieet schema

Het belangrijkste van een dieet schema is dat je ondersteuning krijgt. Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden om af te vallen, maar krijgt op een presenteerblaadje aangereikt wat je moet doen om gewicht te verliezen. Het enige wat je hoeft te doen is het schema te volgen om succes te halen.Het komt natuurlijk wel eens voor dat het niet lukt om je aan een strak dieet schema te houden en ervan afwijkt. Dat kan een teleurstelling zijn voor jezelf, maar is geen excuus om er meteen helemaal mee op te houden. Als het een keer voorkomt, accepteer dat dan gewoon en volg de dag erna gewoon weer het nieuwe voedingspatroon. Afvallen gaat niet in een rechte lijn naar beneden, maar kent ook de nodige ups en downs.Als je plannen hebt om af te vallen, zorg dan dat je een afslankdieet kiest dat op een eenvoudige manier in het dagelijkse leven kan worden ingepast. Zo kun je onder meer rekening houden met het gemakkelijk klaar maken van de recepten die worden voorgeschreven. Dan heeft het volgen van het dieet schema de meeste kans van slagen.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (1 stem)
 • ivoschrien
  4 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  14%
 • Sophie2001
  3 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  24%
 • Anosdigo
  7 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  56%
 • Louise1973
  27 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  88%
 • chelleke
  7 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  43%
  Dieet:

Artikelen

Calorieën in frisdrank, sappen, koffie en thee

Calorieen in vis

De beste diëten van 2019

Calorietabel, hoeveel calorieën zitten er in onze dagelijkse boodschappen?

Gewichtsgrafiek