De Levensstijl Methode

Asja Tsachigova heeft De Levensstijl Methode in haar boek beschreven met als uitgangspunt dat er sprake is van goede voedselcombinaties en slechte voedselcombinaties. Door de goede combinatie te kiezen en meer te ontspannen en te bewegen zal de spijsvertering en de gezondheid verbeteren.

waardering
Average: 3.7 (3 stemmen)

Eten, beweging en ontspanning

Eten, beweging en ontspanning vormen de drie basiselementen van De Levensstijl Methode in het boek. Zoals de titel al doet vermoeden gaat het niet alleen om de voeding, maar ook om meer bewegen en ontspannen met als doel het spijsverteringsstelsel weer optimaal te laten functioneren. De weerstand zal daardoor worden verhoogd en de kans op ziekte zal daarmee verkleind worden. Het uitgangspunt is dat afvallen alleen kans van slagen heeft als het spijsverteringsstelsel goed functioneert. Iedereen kan de deze dieetmethode volgen, waarbij leeftijd geen rol speelt. Als afvallen geen doel op zich is, maar een gezonde levensstijl wel, kan de methode eveneens worden gevolgd.

Voedselcombinaties als leidraad voor het afvallen

De Leefstijl Methode richt de aandacht op de voedselcombinatie, waarbij een verkeerde combinatie van voedselproducten een negatieve invloed kan hebben op het stelsel van de spijsvertering. Het achterblijven van eten in de darmen of geen goede opname van voedingsstoffen kunnen daarvan het gevolg zijn. Het voedselproduct dat met al het andere eten gecombineerd kan worden is groente.

Fruit mag uitsluitend buiten de maaltijden om worden gegeten en het liefst pas twee uur na de maaltijd of maximaal een half uur voor de maaltijd. Eiwitten en koolhydraten zijn geen goede combinatie volgens deze dieetmethode en dat geldt ook voor suikers en zetmeel en voor de combinatie van eiwitten en suikers. Bij deze combinaties is er namelijk volgens De Levensstijl Methode sprake van een verzuring van het lichaam en dat kan weer leiden tot problemen met de gezondheid.

Voordelen en nadelen

Elk dieet of methode voor gewichtsverlies kent voordelen en nadelen en dat geldt ook voor De Levensstijl Methode. Zo is het positief te noemen dat er een uitgebreide uitleg wordt gegeven over de methode in relatie tot de gezondheid. Bewegen en ontspannen vormen elementen die bijdragen aan een beter welzijn en gezondheid. Er wordt bovendien niet voorgeschreven wat er gegeten moet worden, zodat iedereen zelf de regie kan behouden. Een van de nadelen is dat de regels van De Levensstijl Methode ingewikkeld kunnen zijn, omdat er steeds gelet moet worden of een combinatie van voedselproducten goed is of niet. In elk geval is De Levensstijl Methode gericht op het aannemen van een ander leefpatroon met bewustwording van de invloed van voedselcombinaties en met de aandacht gericht op meer ontspannen en bewegen. Het kan in een druk sociaal en werkzaam leven overigens wel lastig zijn om altijd De Levensstijl Methode te volgen.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.