De Afslankclub

De Afslankclub is een boek, geschreven door Patty Harpenau, die zich richt op het ontwikkelen van trainingsprogramma op het gebied van welzijn, voeding en persoonlijke ontwikkeling. Naast het boek De Afslankclub is er ook een website.

waardering
Average: 4 (1 stem)

Boek en website

De verandering is gericht op het eetgedrag en voedingspatroon, maar ook de wijze waarop er aan eten gedacht wordt staat centraal. Het boek bestaat uit een compleet trainingsprogramma om op een verantwoorde manier aan de eigen persoonlijkheid te werken zonder dat er sprake is van het volgen van een dieet.

Verandering in eetpatroon en levenswijze

Harpenau benadrukt dat het boek De Afslankclub geen dieet voorschrijft, maar als doel heeft om het eetpatroon en de levenswijze te veranderen. Daarvoor biedt het boek vier verschillende stappen, namelijk Mindfoods, Superfoods, Heart Foods en Movefoods. Bij Mindgoods is er sprake van een denkplan dat invloed heeft op de wijze van denken en Superfoods heeft betrekking op een voedingsplan, waardoor inzicht ontstaat in wat het lichaam nodig heeft. Heart Foods gaat over het leren omgaan met stress en emoties om zo beter in balans te komen en Movefoods bestaat uit een bewegingsplan. Men gaat zich weer thuisvoelen in het lichaam door in beweging te komen.

Eetschema voor 21 dagen

In het boek is een eetschema te vinden voor 21 dagen, waarbij er voor het ontbijt veelal yoghurt wordt aanbevolen. De lunch en het diner verschillen door de week en in het weekend. Door de week wordt voor de lunch variatie in brood aangeraden en in het weekend soep en salade. Het diner op doordeweekse dagen kent weinig koolhydraten en in het weekend wat meer. Als tussendoortjes kunnen een kop thee en appel genomen worden. Het eetadvies is om geen suiker te nemen, maar diksap, ahornsiroop en kastanjehoning kunnen volgens het boek De Afslankclub wel genomen worden. Met betrekking tot alcohol raadt Harpenau in het boek aan om wijn te drinken in plaats van bier, maar uiteraard moet er wel rekening mee gehouden worden dat alchohol slechts in beperkte mate binnen het proces van afvallen gedronken kan worden.

Voordelen en nadelen

Een van de voordelen van De Afslankclub is dat er aandacht wordt geschonken aan het meer bewegen in combinatie met de aanpassing van het eetpatroon. De structuur in het boek zorgt ervoor dat iedereen op een eenvoudige manier op een andere wijze met eten om kan gaan. Een nadeel van de beschreven methode is dat de weekmenu’s vooral gericht zijn op het beperken van de inname van koolhydraten vanuit de redenering van Harpenau dat er vooral foute koolhydraten gegeten worden. Indien het schema strikt gevolgd wordt is er sprake van het binnenkrijgen van erg weinig koolhydraten. Het boek richt zich in elk geval op een verandering in het eetpatroon en gedragspatroon, waarbij er een uitleg volgt over suiker en de glycemische indextheorie.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.