Darmdieet

Het volgen van een Darmdieet is bij uitstek geschikt voor mensen, die te kampen hebben met darmstoornissen zoals de ziekte van Chrohn of obstipatie. Het Darmdieet is dan ook niet bedoeld om af te vallen, maar wel om het maag- en darmstelsel te ontzien door voor de juiste voeding te kiezen.

waardering
Average: 4 (1 stem)

Vezelrijk Darmdieet

Een van de kenmerken van het Darmdieet is dat het gericht is op vezelrijke voeding in combinatie met vetarme voeding. Om die reden wordt het dieet vaak ook een vetarm en vezelrijk dieet genoemd. Bij mensen met darmstoornissen is het van groot belang dat er sprake is van een gezonde darmwerking. Dat kan bewerkstelligd worden door vetarme en vezelrijke voeding te nemen. Indien je lichaam met een gevoelig darmstelsel een teveel aan vetten binnenkrijgt en te weinig vezels, dan kan er verstopping ontstaan. Zeker als er ook nog te weinig vocht wordt genomen. Er ontstaat dan een prikkeling in de darm. Het Darmdieet is niet alleen goed voor het darmstelsel, maar ook nog eens gezond te noemen. Bij een dergelijk dieet is het toegestaan om veel fruit en groenten te eten, maar ook volkoren producten worden aangeraden net als vijgen en noten. In plaats van koolzuurhoudende dranken of bronwater met koolzuur wordt aangeraden om koolzuurvrij water te drinken.

Rustig eten en drinken

Bewust eten en drinken op een rustige manier is een belangrijk onderdeel van het Darmdieet. Het wordt aangeraden om tijdens het dieet een groot aantal voedingsproducten te laten staan. Dat geldt onder meer voor gebakken aardappelen, patat, chips, vers brood, gekookt ei, belegen kaas, vet vlees, koolsoorten, chocolade, peper, koffie, koolzuurhoudende drankjes en alcohol. Waar je volop van mag genieten tijdens het darmdieet is onder meer, krentenbrood, knäckebröd, havermout, volkoren pasta, zilvervliesrijst, gekookte aardappelen, citrusvruchten, magere yoghurt, fruitsappen en karnemelk. In beperkte mate wordt aangeraden om tijdens het Darmdieet de volgende producten te eten zoals wit brood, croissant, kip, kalkoen, mager vlees, magere vis, spinazie, prei, honing en boter. Het Darmdieet is in principe het volgen van een aangepast eetpatroon, waar je darmstelsel zeker baat bij kan hebben en prima is vol te houden, omdat er veel is toegestaan.

 

 

 

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.

No Avatar
ebell (niet gecontroleerd) on
Anoniem - geen lid

vezelrijk dus.. niet vezelarm zoals de titel zegt... maar mijn Crohn's zou meteen mijn darmen in vuur ne vlam zetten als ik dit dieet zou doen. Ben opzoek naar een vezelarm, en gezond dieet. Want afvallen gaat moeilijk als je bijna geen groentes en fruit kan eten...

No Avatar
Renee (niet gecontroleerd) on
Anoniem - geen lid

Het klinkt misschien enigszins lullig, maar eindelijk iemand die mijn probleem snapt! Zelf heb ik een spastische darm, met chronische ontstekingen in slokdarm en maag en ben ik allergisch voor bijna al het groente en fruit, het is dus inderdaad praktisch onmogelijk om af te vallen, omdat je blijft steken bij de "ongezonde" voedingsmiddelen waar je geen last van krijgt. Zelf zit ik te kijken nu naar het herbalife dieet, met de kleine hoop dat ik daar goed tegen kan en goede resultaten kan boeken, zonder urenlang een toilet te knuffelen.

No Avatar
Nicole82 (niet gecontroleerd) on
Anoniem - geen lid

Ik heb al 6 jaar last van pds en heb nu ook nog eens de laatste 4 maand last van een onsteking aan mijn dikke darm . Ik zoek recepten die passen in een "darmbesparend" dieet. Iemand een idee? Wie kan me helpen???


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Janneke2017
Snap er niks van! Ben de laatste tijd vaak baantjes gaan trekken om meer te...
Zegt: Janneke2017
afbeelding van DogMa
Nou bij mij is het helemaal mis gegaan. Ik ga het natuurlijk nooit meer halen....
Zegt: DogMa
afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.