Login

Caps Lock On

Crash dieet

Er zijn diëten, waarbij je op een gelijkmatige wijze gewicht zal verliezen, maar er zijn ook diëten, waarbij het de bedoeling is om op zeer korte termijn veel gewicht te verliezen. Een dergelijk dieet staat ook wel bekend als het zogenaamde crash dieet. Bekende Nederlander Erica Terpstra is in relatief korte tijd veertig kilo afgevallen, maar zij volgde het Prodimed Eiwitdieet, die naar wisselende meningen als crash dieet beschouwd kan worden.

Erica Terpstra en het crash dieet

Erica Terpstra is in een periode van een half jaar veertig kilo kwijtgeraakt en in dat opzicht zou er dan ook gesproken kunnen worden over een crash dieet. Een crash dieet is er immers op gericht om zoveel mogelijk af te vallen in een relatief korte tijd. Bij een crash dieet kunnen de termijnen verschillen, want het is mogelijk om binnen een week vijf kilo af te vallen, waarna je streefgewicht al bereikt is, maar het is ook mogelijk om het crash dieet langer vol te houden. Het dieet dat Erica Terpstra heeft gevolgd, is gebaseerd op het eiwitdieet, waarvan er meerdere varianten bestaan. Het Promined Eiwitdieet is dus een proteïne dieet van een specifieke producent, waar dus meerdere aanbieders van te vinden zijn.

Effect van een crash dieet

Normaal gesproken levert een crash dieet vooral een resultaat op korte termijn. Het lichaam verliest in korte tijd veel gewicht, maar na afloop van het crash dieet zal het lichaam zich weer aan moeten passen aan een gezond eetpatroon. Bij Erica Terpstra is het tot nu toe gelukt om op gewicht te blijven, maar daar moet dan ook wel aan gewerkt worden.

Nadat het streefgewicht bij een crash dieet is bereikt, zal er niet alleen een gezond voedingspatroon moeten worden aangenomen, maar moet het lichaam ook nog dagelijks in beweging blijven. Lichamelijke inspanning en een gezond en normaal eetpatroon van drie maaltijden per dag kunnen ervoor zorgen dat het gewicht onder controle blijft. Je moet dus niet denken dat je het streefgewicht kunt bereiken met een crash dieet om daarna weer in je oude levensstijl ten aanzien van eten en drinken te vervallen.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (2 stemmen)

Reacties

Anoniem - geen lid

Ik heb hier ook veel sucses mee gehad.

Van 125 kg (start 1 juni 2015) naar 77 kg vandaag !

Als je je levenstijl wil aanpassen vind ik het een super dieet.

Ik zwem 4 x per week en kan ook gewoon af en toe snoepen.

Anoniem - geen lid

zo heel veel kilo kwijtraken met een crash dieet kan niet gezond voor je zijn denk ik. Ik zou echt adviseren het rustiger an te doen. Een hale kilo per week is denk ik ongeveer de max.

Anoniem - geen lid

Ik heb eel respekt voor Erica om zo veel af te vallen in zo'n korte tijd.

Zelf ben ik 5 kilo afgevallen met een crash dieet. Ik heb het helaas niet

volgehouden om dit er af houden.

 • jovado
  6 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  160%
 • Demi Thomassen
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  6%
 • ineke breedland
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  25%
 • RosaLady
  6 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  37%

Artikelen

Afvallen met garantie, waar wordt dat gegeven?

Zwanger zijn en afvallen

Cholesterol

Aankomen bij een ondergewicht

Dikker worden bij ondergewicht

Gewichtsgrafiek