Login

Caps Lock On

Candida dieet, vermijdt suikers om snel af te vallen

Het Candida dieet kan gevolgd worden als je last hebt van de gelijknamige schimmelinfectie. Het volgen van het dieetschema is dan een doeltreffende oplossing. De schimmelinfectie met de naam Candida ontstaat door gistachtige schimmels die overigens doorgaans in elk lichaam aanwezig zijn. Er kan echter een infectie ontstaan op het moment dat er zogenoemde draden worden gevormd. Dat kan het gevolg zijn van een verminderd immuunsysteem of door de inname van antibiotica. Als de infectie steeds weer terugkomt, kan het volgen van een Candida dieet uitkomst bieden

Wat is het Candida dieet?

Bij het volgen van het Candida dieet is er sprake van aanpassing van het voedingspatroon, waarbij de aandacht is gericht op het vermijden van suikers. De gistachtige schimmels worden namelijk gestimuleerd door suiker en als suiker wordt geschrapt, dan wordt de voedingsbron direct weggenomen. De belangrijkste regel bij het volgen van het Candida dieet is dan ook het vermijden van suikers en van geraffineerde koolhydraten. Een andere belangrijke regel bij het volgen van het dieetschema is dat er sprake is van een verhoging van de consumptie van vezels. Vezels zijn belangrijk voor de gezondheid en het immuunsysteem.

Verschillende fasen Candida dieet

De eerste fase bij het volgen van het Candida dieet heeft betrekking op de reinigingsfase. Overigens kan deze fase eventueel worden overgeslagen, want het betreft een zeer strenge dieetperiode. In deze periode eet je rauwe salades en gestoomde groenten en drink je veel water om het lichaam te ontgiften. Deze periode duurt slechts een aantal dagen.

In de tweede fase ga je verder de strijd aan met de schimmelinfectie en pas je het voedingspatroon aan. Je kunt ook gelijk met deze fase beginnen als je niet de eerste strenge dagen van het dieet wilt volgen. Er zijn producten die aangeraden worden, zoals zuurdesem brood, rijstwafels en roggebrood. Voor het beleg op brood nee je bijvoorbeeld vleeswaren als rookvlees of rosbief, maar kun je ook ei, tomaat of jonge kaas nemen. Citrusvruchten als grapefruit en citroenen zijn toegestaan net als zure appels en bosbessen. Verder kun je vis eten net als kip of rundvlees en zijn verschillende noten toegestaan, zoals amandelen, hazelnoten en walnoten.

In de laatste fase is de infectie waarschijnlijk met succes bestreden en kun je weer een aantal producten toevoegen, maar uiteraard altijd met mate. Mocht de infectie onverhoopt in de toekomst toch weer de kop opsteken, dan kun je het Candida dieet weer volgen.

Afvallen met Candida dieet

Doordat het Candida dieet zoveel mogelijk suikers vermijdt en je een gezond eetpatroon aanneemt, is de kans groot dat je gewicht verliest. Dat is natuurlijk een bijkomend voordeel naast het bestrijden van de infectie. Het dieet is bij uitstek geschikt voor personen die last hebben van Candida albicans gist. Het is dan ook niet in de eerste plaats ontwikkeld voor het afvallen, maar om de infectie te bestrijden. Dat neemt in ieder geval niet weg, dat meer personen het dieet volgen om zich gezonder en energieker te voelen met als bijkomend voordeel het verlies van gewicht.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (9 stemmen)

Reacties

Anoniem - geen lid
Anoniem - geen lid
Anoniem - geen lid
 • ANAMIA4EVER
  1 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  7%
 • Aart
  5 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  35%

Artikelen

Weightwatchers ProPoints 2.0

Calorieen in fruit en vruchtenconserven

Natrium

Goede en foute vetten

Gewichtsgrafiek