Login

Caps Lock On

Taillemeting

Een taillemeting bepaalt of overtollige kilo's op een risicovolle plaats zitten. Mensen met het "appelmodel", die vet opslaan in de buikholte, hebben meer kans op kwalen. Bij een "peermodel", met vet op de heupen en dijen, zijn die risico's kleiner.

Je meet de omvang van je taille tussen de onderkant van de onderste rib en de bovenkant van je bekken, waarbij het meetlint niet te strak mag worden aangetrokken. Een gezonde omvang is voor een vrouw 80 cm of minder; voor een man 94 cm of minder. Vrouwen hebben een verhoogd risico bij een omvang tussen de 80 en 88 cm; mannen bij een omvang tussen de 94 en 102 cm Vrouwen lopen een sterk verhoogde kans op gezondheidsproblemen als zij een tailleomvang van 88 cm of meer hebben; mannen wanneer zij 102 cm of meer meten.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (13 stemmen)

Reacties

Anoniem - geen lid
Anoniem - geen lid

Mijn tailleomvang = 74 cm en heb hele platte, strakke buik. Ben 171 cm en weeg 78 kg. Te zwaar dus, volgens BMI meting. Sport vrij intensief, zwem 2 x 2 uur p wk, fiets ca 3 x wk 30 km en loop ook nog es 3 x p wk 1 a 1,5 uur in flink tempo (power walking)   Ik eet zeer gezond, veel verse groenten en ben ook vegetarisch, let erg op vetten en koolhydraten. Wat is dan te zwaar? Of telt spiermassa dan mee?

Artikelen

Fastfood

Calorieën in Fastfood

Calorieën in melk, zuivel en toetjes

Dieetproducten

Dieet producten

Zoetstoffen

Gewichtsgrafiek