Login

Caps Lock On

Brooddieet, om de dag alleen maar brood

Het brooddieet was twintig jaar geleden een van de meest gevolgde en populaire diëten van die tijd. Nu lijkt het in het verleden zo succesvolle brooddieet opnieuw in de belangstelling te staan. Dat het brooddieet nooit haar glans verloren heeft, komt door het simpele feit, dat het brooddieet zo eenvoudig is en door iedereen gevolgd kan worden.

Succes met het brooddieet

Het brooddieet houdt in dat je normale voeding neemt op de ene dag en de volgende dag alleen maar brood eet. Dit dieet staat door de afwisseling ook bekend als het broodwisseldieet. Je kunt het dieet een week volhouden en ongeveer twee kilo afvallen, maar het is ook mogelijk om het dieet langer vol te houden tot het streefgewicht is bereikt. Het principe is zo eenvoudig, dat het ook simpel is om het brooddieet langere tijd vol te houden. Er wordt geadviseerd om volkorenbrood te eten, maar je kunt ook kiezen voor meergranenbrood en afwisselen met gewone sneetjes volkorenbrood en donker stokbrood.

Het is natuurlijk niet de bedoeling om je tijdens de brooddag keurig aan de regels te houden en je de volgende dag te buiten gaan aan allerlei lekkers. Het meeste succes met het brooddieet wordt natuurlijk gehaald als je op de wisseldag gewoon gezond gaat eten. Uiteraard kun je af en toe dan ook een lekker tussendoortje nemen als het maar met mate is.

Drinken tijdens de brooddag

Tijdens het dieet zul je ook je drinkgewoonten op de brooddag moeten aanpassen. Dat betekent dat je tijdens de brooddagen genoegen moet zullen nemen met calorievrije drankjes zoals koffie, thee en water. Aan de koffie en thee mag natuurlijk geen melk of suiker worden toegevoegd. Water drinken is altijd goed en een kopje bouillon mag ook genuttigd worden. Op de wisseldag, waarop je tijdens het brooddieet dus normaal eet, mag je ook weer andere drankjes drinken zoals vruchtensap. De kracht van het brooddieet is gelegen in het feit dat donker brood vetarm is en over voldoende vezels en voedingsstoffen beschikken. Door de wisseldagen wordt de alvleesklier gestimuleerd, waardoor er geen overtollige insuline aangemaakt zal worden.

Heb jij ervaring met het brooddieet?

Heb jij ervaring met die dieet? Laat het weten in een reactie hieronder. 

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (10 stemmen)

Reacties

Lid sinds 01 feb 2023
Anoniem - geen lid

Volgens mij zijn dat niet de beste broodjes en passen ze niet echt bij dit dieet. Kaneelbroodjes bevatten erg veel suiker

Anoniem - geen lid

Als ik aan het brood dieet begin, mag ik dan kaneelbroodjes de bakker ( met niets eropnatuurlijk)?

 • Mirria
  4 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  360%
 • Tobbertje7-15
  3 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  22%
 • Esther_1981
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  9%
 • chelleke
  14 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  89%
  Dieet:

Artikelen

Calorieën in bier en wijn

Calorieën in bier, wijn en andere dranken

Gezond vermageren

Vermageren op een gezonde manier

Goede en foute vetten

Calorieën in vlees

Gewichtsgrafiek