Brooddieet

Het brooddieet was twintig jaar geleden een van de meest gevolgde en populaire diëten van die tijd. Nu lijkt het in het verleden zo succesvolle brooddieet opnieuw in de belangstelling te staan. Dat het brooddieet nooit haar glans verloren heeft, komt door het simpele feit, dat het brooddieet zo eenvoudig is en door iedereen gevolgd kan worden.

waardering
Average: 3.5 (6 stemmen)

Succes met het brooddieet

Het brooddieet houdt in dat je normale voeding neemt op de ene dag en de volgende dag alleen maar brood eet. Dit dieet staat door de afwisseling ook bekend als het broodwisseldieet. Je kunt het dieet een week volhouden en ongeveer twee kilo afvallen, maar het is ook mogelijk om het brooddieet langer vol te houden tot het streefgewicht is bereikt. Het principe is zo eenvoudig, dat het ook simpel is om het brooddieet langere tijd vol te houden. Er wordt geadviseerd om volkorenbrood te eten, maar je kunt ook kiezen voor meergranenbrood en afwisselen met gewone sneetjes volkorenbrood en donker stokbrood.

Het is natuurlijk niet de bedoeling om je tijdens de brooddag keurig aan de regels te houden en je de volgende dag te buiten gaan aan allerlei lekkers. Het meeste succes met het brooddieet wordt natuurlijk gehaald als je op de wisseldag gewoon gezond gaat eten. Uiteraard kun je af en toe dan ook een lekker tussendoortje nemen als het maar met mate is.

Drinken tijdens de brooddag

Tijdens het brooddieet zul je ook je drinkgewoonten op de brooddag moeten aanpassen. Dat betekent dat je tijdens de brooddagen genoegen moet zullen nemen met calorievrije drankjes zoals koffie, thee en water. Aan de koffie en thee mag natuurlijk geen melk of suiker worden toegevoegd. Water drinken is altijd goed en een kopje bouillon mag ook genuttigd worden. Op de wisseldag, waarop je tijdens het brooddieet dus normaal eet, mag je ook weer andere drankjes drinken zoals vruchtensap. De kracht van het brooddieet is gelegen in het feit dat donker brood vetarm is en over voldoende vezels en voedingsstoffen beschikken. Door de wisseldagen wordt de alvleesklier gestimuleerd, waardoor er geen overtollige insuline aangemaakt zal worden.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.

No Avatar
Arnold v.d. G (niet gecontroleerd) on
Anoniem - geen lid

Volgens mij zijn dat niet de beste broodjes en passen ze niet echt bij dit dieet. Kaneelbroodjes bevatten erg veel suiker

No Avatar
r. (niet gecontroleerd) on
Anoniem - geen lid

Als ik aan het brood dieet begin, mag ik dan kaneelbroodjes de bakker ( met niets eropnatuurlijk)?


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.