
Stofwisseling en het Bloedgroep dieet
Bij het Bloedgroep dieet wordt er gekeken naar welke bloedgroep men heeft en die bloedgroep geeft vervolgens specifieke informatie over de stofwisseling. Voor elk bloedgroeptype is er een lijst met voedingsmiddelen beschikbaar, die juist wel of juist niet geschikt zijn voor de betreffende persoon. Door voedsel te vermijden, dat op basis van de bloedgroep niet geschikt is voor de persoon, zal het immuunsysteem sterker worden. Het lichaam krijgt meer energie en mensen voelen zich minder snel vermoeid.
De stofwisseling zal aanzienlijk verbeteren en daardoor is het mogelijk om gewicht te verliezen met het Bloedgroep dieet. Het dieet is ontwikkeld door de uit Amerika afkomstige natuurarts Peter D’Adamo. Als er voedingsmiddelen worden genomen, die niet bij het bloedtype horen, dan zal het lichaam een afweerreactie tonen.
Vier typen bloedgroepen
Er kunnen vier typen bloedgroepen onderscheiden worden namelijk, type O, type A, type B en type AB. De ontwikkeling van deze bloedgroep zou terug te voeren zijn op de natuurlijke ontwikkeling en aanpassing van het lichaam van de mens door de jaren heen. Het voert hier te ver om alle voedingsmiddelen die wel of niet goed zijn per bloedgroeptype te noemen om het Bloedgroep dieet te kunnen volgen. Er wordt echter gesteld dat mensen, die het Bloedgroep dieet willen volgen en type O hebben, aangeraden wordt om weinig koolhydraten te eten en meer eiwitten.
Voor type A geldt dat vegetarisch (bekijk het vegetarisch dieet) eten resultaat zal opleveren met veel koolhydraten en weinig vetten en zuivelproducten. Mensen met het type B, die willen afvallen, kunnen vlees, vis granen en groenten eten net als zuivel. Het type AB wordt geschikt geacht om vis te eten, maar ook zuivelproducten, rijst, groenten en ananas. Er zijn consulenten, die een persoonlijk advies kunnen geven over het Bloedgroep dieet, maar je kunt ook een van de boeken bestellen, die hierover gaan.
Reacties