Login

Caps Lock On

Atkins Dieet

Het Atkins-dieet is niet zozeer een dieet, maar eerder een levensstijl, waarbij je weliswaar beperkt wordt in het soort voeding dat je eet, maar wel veel vrijheid hebt ten aanzien van de hoeveelheden. Het Atkins-dieet is dan ook prima geschikt voor mensen, die willen afvallen, maar niet willen afzien.

Koolhydraatarm Atkins-dieet

Het Atkins-dieet is een zogenaamd koolhydraatarm dieet in de vorm van een levensstijl, die ontwikkeld is door de cardioloog Robert Coleman Atkins. Deze cardioloog heeft, naar aanleiding van onderzoeken ten aanzien van de efficiëntie van afvalprogramma’s met het koolhydraatarm eten als kenmerk, het Atkins-dieet ontwikkeld. Robert Coleman Atkins heeft het Atkins-dieet op zichzelf toegepast om de strijd aan te gaan met zijn eigen overgewicht. Dit dieet is in het bijzonder geschikt voor mensen met overgewicht, waarbij andere diëten zoals het 10 dagen dieet of het suikervrij dieet, slechts korte termijnoplossingen voor zijn. Wie het jojo effect wil voorkomen, kan de levensstijl aanpassen en kiezen voor het koolhydraatarm Atkins-dieet.

Introductie dieet en dieetfase 2 en 3

Het Atkins-dieet begint met een introductie van veertien dagen, waarbij de verbranding van koolhydraten zal worden omgezet naar het gebruik van vetten om meer energie te krijgen. Je lichaam wordt in deze periode ontdaan van slechte koolhydraten en je zult minder trek krijgen in zoetigheden en snacks. In deze fase wordt bij het Atkins-dieet aanbevolen om maximaal twintig gram koolhydraten per dag te nemen. Een automatische verbranding van vetten volgt dan binnen een aantal dagen. De twintig gram koolhydraten komen voor in de salades en groeten en om de afvoer van de giftige stoffen te bevorderen, wordt aangeraden om dagelijks twee liter water te drinken.Bij het Atkins-dieet in fase 2 zul je steeds gewicht blijven verliezen en kunnen de koolhydraten wekelijks worden opgevoerd tot je eigen Kritische Koolhydraten Niveau duidelijk is. Je KKN is het niveau van koolhydraten die dagelijks gegeten kunnen worden, waarbij je nog steeds afvalt. In de Atkins-dieet fase 3 kun je nog meer koolhydraten toevoegen tot het moment dat je wekelijks niet meer dan een halve kilo aan gewicht verliest. Voor een blijvend gewichtsverlies moet het Atkins-dieet altijd gevolgd blijven worden en daarom wordt er ook gesproken over een levensstijl.

 

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (11 stemmen)
 • Mirria
  4 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  360%
 • Tobbertje7-15
  3 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  22%
 • Esther_1981
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  9%
 • chelleke
  14 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  89%
  Dieet:

Artikelen

Calorieën in bier en wijn

Calorieën in bier, wijn en andere dranken

Gezond vermageren

Vermageren op een gezonde manier

Goede en foute vetten

Calorieën in vlees

Gewichtsgrafiek