Atkins Dieet

Het Atkins-dieet is niet zozeer een dieet, maar eerder een levensstijl, waarbij je weliswaar beperkt wordt in het soort voeding dat je eet, maar wel veel vrijheid hebt ten aanzien van de hoeveelheden. Het Atkins-dieet is dan ook prima geschikt voor mensen, die willen afvallen, maar niet willen afzien.

waardering
Average: 4 (1 stem)

Koolhydraatarm Atkins-dieet

Het Atkins-dieet is een zogenaamd koolhydraatarm dieet in de vorm van een levensstijl, die ontwikkeld is door de cardioloog Robert Coleman Atkins. Deze cardioloog heeft, naar aanleiding van onderzoeken ten aanzien van de efficiëntie van afvalprogramma’s met het koolhydraatarm eten als kenmerk, het Atkins-dieet ontwikkeld. Robert Coleman Atkins heeft het Atkins-dieet op zichzelf toegepast om de strijd aan te gaan met zijn eigen overgewicht. Dit dieet is in het bijzonder geschikt voor mensen met overgewicht, waarbij andere diëten zoals het 10 dagen dieet of het suikervrij dieet, slechts korte termijnoplossingen voor zijn. Wie het jojo effect wil voorkomen, kan de levensstijl aanpassen en kiezen voor het koolhydraatarm Atkins-dieet.

Introductie dieet en dieetfase 2 en 3

Het Atkins-dieet begint met een introductie van veertien dagen, waarbij de verbranding van koolhydraten zal worden omgezet naar het gebruik van vetten om meer energie te krijgen. Je lichaam wordt in deze periode ontdaan van slechte koolhydraten en je zult minder trek krijgen in zoetigheden en snacks. In deze fase wordt bij het Atkins-dieet aanbevolen om maximaal twintig gram koolhydraten per dag te nemen. Een automatische verbranding van vetten volgt dan binnen een aantal dagen. De twintig gram koolhydraten komen voor in de salades en groeten en om de afvoer van de giftige stoffen te bevorderen, wordt aangeraden om dagelijks twee liter water te drinken.

Bij het Atkins-dieet in fase 2 zul je steeds gewicht blijven verliezen en kunnen de koolhydraten wekelijks worden opgevoerd tot je eigen Kritische Koolhydraten Niveau duidelijk is. Je KKN is het niveau van koolhydraten die dagelijks gegeten kunnen worden, waarbij je nog steeds afvalt. In de Atkins-dieet fase 3 kun je nog meer koolhydraten toevoegen tot het moment dat je wekelijks niet meer dan een halve kilo aan gewicht verliest. Voor een blijvend gewichtsverlies moet het Atkins-dieet altijd gevolgd blijven worden en daarom wordt er ook gesproken over een levensstijl.

 

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van NELLEKE
De voorbije week een stevige maag- darminfectie dus -2kg, maar op die manier is...
Zegt: NELLEKE
afbeelding van katie449
na een paar maanden van onbeheerst eten, weer eens een paar kilo erbij. tegen...
Zegt: katie449
afbeelding van Ank
Ik vind het vooral in de avond zo moeilijk! Dan ga ik maar naar bed, want...
Zegt: Ank
afbeelding van Janneke2017
Poeh, nú al ontzettende cravings. Niet eens heel veel honger, want heb net een...
Zegt: Janneke2017

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.