Artikelen over diëten en je lichaam

Er zijn steeds meer kinderen die te kampen hebben met overgewicht en dat kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid op langere termijn. De kans op het ontwikkelen van ziekten op latere leeftijd is groter bij mensen die als kind te dik zijn geweest. Als je kind te dik is, dan kun je als ouder maatregelen nemen om te zorgen dat je kind weer op een gezond gewicht komt.

Lees verder

Bij jonge meisjes, maar ook bij vrouwen, jongens en mannen komen eetstoornissen voor. Een eetstoornis heeft veel invloed op het dagelijkse leven en op de omgeving, zodat het aan te raden is om hulp te zoeken. Tegenwoordig zijn er voor de verschillende eetstoornissen diverse behandelingen mogelijk.

Lees verder
ondergwicht, dunner dan normaal

Er zijn mensen die ondergewicht hebben en zichzelf te mager vinden. Deze mensen willen graag dikker worden en doen daar alles aan. Mensen die willen afvallen omdat ze te dik zijn kunnen daar jaloers naar kijken, want voor hen is het niet mogelijk om alles te eten wat ze maar willen. Het is alleen vaak lastiger voor mensen met ondergewicht om aan te komen dan voor mensen met overgewicht om af te vallen. Een te laag gewicht is net als overgewicht niet gezond. Wie te dun is kan proberen om op een verantwoorde en gezonde manier aan te komen, waarbij er dus niet naar chips, gebak en vette snacks gegrepen moet worden.

Lees verder

Iedereen met overgewicht, die het besluit heeft genomen om te gaan afvallen, wil dit het liefst op een zo gezond mogelijke manier doen, maar wel met een goed resultaat. Vermageren op een gezonde manier is zeker mogelijk, indien er met een aantal aspecten rekening wordt gehouden.

Lees verder

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.