Allen Carr, En nu: afvallen!

En nu: afvallen! Is het boek dat geschreven is door Allen Carr, die onder meer bekend staat als de goeroe met betrekking tot het stoppen met roken en daar ook miljonair mee is geworden. Het principe van deze dieetmethode gaat ervan uit dat als de verslaving doorzien wordt er een opening wordt geboden de verslaving te doorbreken. Er wordt geadviseerd om het gezonde verstand te gebruiken bij het eten van voedsel, waarbij genieten van het leven voorop staat.

waardering
Average: 5 (1 stem)

Dieetmethode

In het boek wordt onder meer het advies gegeven om de voedingsgewoonten op een geleidelijke manier te veranderen. Het doel is om het consumeren van voedingsproducten minimaal voor zeventig procent uit vers voedsel te laten bestaan, die ook nog eens over een hoog gehalte aan water moeten beschikken, zoals geldt voor fruit en groenten. Er worden geen regels gegeven met betrekking tot het halen van een streefgewicht, want het ideale gewicht is daar als iemand tevreden is met het lichaam dat in de spiegel wordt gezien en er voldoende energie is. De oorzaak van het overeten wordt met deze dieetmethode weggenomen, waarbij er geen wilskracht of positieve instelling vereist is, maar waarbij de nadruk ligt op het ontwarren van de gedachtekronkels. Mensen die lijnen vinden eten heerlijk, maar zijn niet tevreden met het overgewicht.

Instructies voor gewichtsverlies

Er worden door Allen Carr elf instructies voorgehouden die ertoe leiden dat voortaan alles gegeten kan worden zonder aan overgewicht te gaan leiden. • Alle instructies dienen opgevolgd te worden • Sta open voor wat Allen Carr te melden heeft • Zie het als een uitdaging • Negeer adviezen die tegen de regels van de natuur ingaan • Houd je niet vast aan een streefgewicht • Eet alleen als je honger hebt • Wees niet de slaaf van lekker eten • Kijk uit voor bewerkte voedingsproducten • Stil je honger niet met junkfood, maar met echt voedsel • Onderneem actie • Ervaar het niet als een opgave

Goed voedsel en vergif

Er wordt bij deze dieetmethode voor het afvallen een onderscheid gemaakt tussen goed voedsel, dat bestaat uit gezond eten dat goed smaakt en ruikt en tussen vergif, dat dus vies ruikt en smaakt. Allen Carr heeft in het boek met de methode voor het afslanken wel een lijst met producten opgenomen, die verboden zijn. Het eten ervan mag wel, maar wordt dus afgeraden. Tot de lijst met verboden producten behoren onder meer schelpdieren, vis, gevogelte en vlees, maar ook melkproducten en bewerkt voedsel. Bij bewerkt voedsel gaat het om alles wat gerookt, ingevroren, geraffineerd of gekookt is. Tot de categorie goed voedsel behoren onder meer groenten, noten, zaden, graan en fruit.

Voordelen en nadelen En nu: afvallen!

Een van de voordelen van deze dieetmethode is dat er aangeraden wordt om bewerkt voedsel zoveel mogelijk te vermijden, zoals eten met verzadigd vet of met veel suiker. Dat eten niet gekookt mag worden is echter een slecht argument, want door het koken komen er veelal juist specifieke voedingsstoffen vrij die goed zijn voor het lichaam. Een nadeel is ook dat vlees en melkproducten worden afgeraden zonder dat daaraan een goed argument ten grondslag ligt. Verder biedt deze dieetmethode weinig handvatten voor het eten van goede voeding. Het boek dient helemaal gelezen te worden om van de visie van Allen Carr overtuigd te worden, zodat het eigen voedingspatroon kan worden aangepast.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.

No Avatar
Jedidja (niet gecontroleerd) on
Anoniem - geen lid

Ben het helemaal eens met het commentaar op deze dieet vorm. Behalve dat ik een weinig vlees eet en mijn groente meestal kook én een weinig melkproducten eet, ben ik het wel eens met deze dieetvorm. Kern: zoveel mogelijk natuurlijke producten!! En géén -of zo min mogelijk- slechte, toegevoegde suikers....


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Janneke2017
Snap er niks van! Ben de laatste tijd vaak baantjes gaan trekken om meer te...
Zegt: Janneke2017
afbeelding van DogMa
Nou bij mij is het helemaal mis gegaan. Ik ga het natuurlijk nooit meer halen....
Zegt: DogMa
afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.