Calorieën

De energie in voeding wordt op verschillende manieren weergegeven, zoals in calorieën en in kilojoules. Op veel voedingsproducten in de supermarkt staat op de verpakking de hoeveelheid calorieën en kilojoules vermeld per portie, eenheid of per 100 gram. Al het voedsel heeft een bepaalde hoeveelheid calorieën. Overigens staat 1 kilocalorie gelijk aan 4,2 kilojoule. De hoeveelheid energie die het lichaam nodig heeft is van verschillende aspecten afhankelijk. Mannen hebben doorgaans meer calorieën op een dag nodig dan vrouwen en mensen die veel sporten hebben in verhouding ook meer calorieën nodig dan iemand die de hele dag op kantoor zit en weinig tot niet beweegt. Mannen hebben per dag een hoeveelheid energie van gemiddeld 2.500 kcal nodig en voor vrouwen geldt een gemiddelde hoeveelheid energie van 2.000 kcal per dag

Op de website calorieenverbranden.nl is veel meer informatie te vinden over calorieen, en ook kan je daar de online rekentools gebruiken. Hieronder de belangrijkste :

Hoeveel wil jij afvallen?

kg

Gratis gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.