Login

Caps Lock On

40 Punten Dieet

Het 40 punten dieet houdt in dat men maximaal 1000 kcal per dag mag gebruiken die vertaald zijn naar 40 punten. Voor elke 25 calorieën wordt 1 punt gerekend, op deze manier staat ieder product voor een bepaald aantal punten. Zo kan men zelf kijken welke producten men wil gebruiken en de punten optellen die deze producten bevatten. Zo heeft men dus elke dag 40 punten tot zijn beschikking.

Het duizend calorieëndieet

Het punten dieet is eigenlijk het oude duizend calorieëndieet in een nieuw jasje. In plaats van calorieën telt u punten, 25 calorieën per punt. Om te weten hoeveel punten een bepaald product waard is heeft D. Kuppens een programma gemaakt waarmee je op een eenvoudige manier kan bijhouden hoeveel punten je eet.

Het is een programma waarmee je je eetpatroon kunt bijhouden en veranderen om af te vallen. Het helpt om bij te houden wat je per dag aan energie binnenkrijgt. Het programma is gebaseerd op het 40 punten dieet. Als je per dag minder dan 40 punten binnenkrijgt val je af. Je moet wel opletten dat je niet overdrijft.

Let op bij het 40 punten dieet

Een risico van calorieën tellen is dat u mogelijk te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Met een bonbon en een zak chips komt u een heel eind, maar echt gezond is het niet. Ook met overgewicht kunt u ondervoed zijn. Leg het zwaartepunt van uw maaltijden daarom op groente, fruit en volkoren graanproducten. Natuurlijke vezels verteren langzaam, zodat u lang een voldaan gevoel houdt. Bovendien zijn voedingsvezels goed voor het spijsverteringsstelsel. Denk er wel aan om genoeg water te drinken. Hoe meer vezels u eet, hoe meer water u moet drinken om geen last te krijgen van constipatie.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (22 stemmen)

Reacties

Lid sinds 26 okt 2019
|
Startgewicht: 69 Kg
|
Streefgewicht: 60 Kg
Anoniem - geen lid

wist niet dat dit dieet bestond, ik doe al een maand of 3 dit dieet (op mezelf dus) en in het begin is het wat zoeken maar met 1000 calorieen per dag kom ik echt wel toe, het is zoeken wat je eet. uiteraard als je regelmatig sport mag je wat meer calorieen omdat je er meer verbruikt

Anoniem - geen lid

1000 calorieën vind ik wel wat weinig.. ik heb zelf geen gewichtsprobleem met mijn BMI van 21,5. Ik sport 2 á 3 keer in de week en krijg ongeveer 1800 - 2000 calorieën binnen (in het weekend soms wat meer). Zo blijf ik zonder honger prima op gewicht. Als je blijvend wilt afvallen is 1000 calorieën niet vol te houden en bovendien (meestal) niet gezond.

 • Louise1973
  12 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  30%
 • Irene707
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  19%
 • Dalivio
  1 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  10%
 • Dirk hoorelbeke
  7 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  82%
 • Maurits76
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  6%

Artikelen

Calorieen in maaltijden

Calorieen in vis

Goede en foute vetten

Calorieën in kaas

Calorieën in Kaas

Gewichtsgrafiek