40 Punten Dieet

Het 40 punten dieet houdt in dat men maximaal 1000 kcal per dag mag gebruiken die vertaald zijn naar 40 punten. Voor elke 25 calorieën wordt 1 punt gerekend, op deze manier staat ieder product voor een bepaald aantal punten. Zo kan men zelf kijken welke producten men wil gebruiken en de punten optellen die deze producten bevatten. Zo heeft men dus elke dag 40 punten tot zijn beschikking.

waardering
Average: 3.7 (9 stemmen)

Het duizend calorieëndieet

Het punten dieet is eigenlijk het oude duizend calorieëndieet in een nieuw jasje. In plaats van calorieën telt u punten, 25 calorieën per punt. Om te weten hoeveel punten een bepaald product waard is heeft D. Kuppens een programma gemaakt waarmee je op een eenvoudige manier kan bijhouden hoeveel punten je eet.

Het is een programma waarmee je je eetpatroon kunt bijhouden en veranderen om af te vallen. Het helpt om bij te houden wat je per dag aan energie binnenkrijgt. Het programma is gebaseerd op het 40 punten dieet. Als je per dag minder dan 40 punten binnenkrijgt val je af. Je moet wel opletten dat je niet overdrijft.

Let op bij het 40 punten dieet

Een risico van calorieën tellen is dat u mogelijk te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Met een bonbon en een zak chips komt u een heel eind, maar echt gezond is het niet. Ook met overgewicht kunt u ondervoed zijn. Leg het zwaartepunt van uw maaltijden daarom op groente, fruit en volkoren graanproducten. Natuurlijke vezels verteren langzaam, zodat u lang een voldaan gevoel houdt. Bovendien zijn voedingsvezels goed voor het spijsverteringsstelsel. Denk er wel aan om genoeg water te drinken. Hoe meer vezels u eet, hoe meer water u moet drinken om geen last te krijgen van constipatie.

Commentaar toevoegen

Advies van de consumentenbond

De consumentenbond doet onderzoek naar van alles en ook de dieten zijn onderzocht. Daarin zijn een aantal dieten als zeer positief beoordeeld, bijvoorbeeld het Weight Watchers dieet. In groepsverband of online met een online coach en de App om alles bij te houden, Weight Watchers zorgt voor een gedoseerde gewichtsafname op een gezonde manier. Geïnteresseerd? Via de volgende link schrijf je jezelf gratis in volg je Weight Watchers 1 maand gratis! Veel succes alvast.

No Avatar
Jacoba (niet gecontroleerd) on
Anoniem - geen lid

1000 calorieën vind ik wel wat weinig.. ik heb zelf geen gewichtsprobleem met mijn BMI van 21,5. Ik sport 2 á 3 keer in de week en krijg ongeveer 1800 - 2000 calorieën binnen (in het weekend soms wat meer). Zo blijf ik zonder honger prima op gewicht. Als je blijvend wilt afvallen is 1000 calorieën niet vol te houden en bovendien (meestal) niet gezond.

No Avatar
tina (niet gecontroleerd) on
Anoniem - geen lid

wist niet dat dit dieet bestond, ik doe al een maand of 3 dit dieet (op mezelf dus) en in het begin is het wat zoeken maar met 1000 calorieen per dag kom ik echt wel toe, het is zoeken wat je eet. uiteraard als je regelmatig sport mag je wat meer calorieen omdat je er meer verbruikt


Commentaar toevoegen

Laatste reacties

afbeelding van Ank
Ik blijf de avonden toch zo ontzettend moeilijk vinden! Het lukt me de hele dag...
Zegt: Ank
afbeelding van lily
-  
Zegt: lily
afbeelding van Belle-libelle
Bommer! Maar met frisse moed gaan zwemmen vanochtend

Gewichtsgrafiek

gewichtsgrafiekWil je afvallen dan moet je volhouden! Een grafiek over je eigen gewicht kan zeer stimulerend werken om je doel te bereiken. Met de grafiek als stimulans zal het afvallen makkelijker vol te houden zijn. Registreer je nu gratis, om je eigen grafiek te maken.

Samen afvallen is leuker

Afvallen is moeilijk maar samen met anderen is het vaak een stuk makkelijker. Wil je weten wie er nog meer de strijd met de kilo's zijn aangegaan? Kijk dan in ons forum of regsitreer jezelf gratis om mee te praten.