Login

Caps Lock On

10 weken Slank Plan

Het dieet: 10 weken Slank Plan bestaat uit een methode met dagmenu´s voor tien weken en met als doel vijf tot vijftien kilo afvallen. Het boek met het dieetplan is geschreven door Mirjam Bakker en Carisia Bosman.

Dagmenu van het 10 weken slank plan

Elk dagmenu beslaat zowel het ontbijt, lunch als het diner en voorziet in drie tussendoortje. Elke week wordt er twee keer de mogelijkheid geboden om wat extra´s te eten. Deze extraatjes worden jokers genoemd. Ook wordt er gedurende de tien weken elk week aandacht aan beweging en gedragsverandering geschonken.

Bewustwording en verandering

De auteurs van het boek hebben als doel dat mensen zich van de hoeveelheid energie bewust worden die dagelijks wordt ingenomen en op welke wijze dat simpel beperkt kan worden. Het gaat daarbij niet om veel minder te eten, maar wel meer bewust. In het boek is een beweegplan opgenomen, waarbij de stappenteller kan worden gebruikt. Ook bevat het boek een gedragsveranderingplan en worden er menu´s aangeboden, die maximaal dertienhonderd kcal bevatten. Verder kan er gebruik worden gemaakt van de beschikbare recepten en weekmenu´s. Wekelijks komt er een deel van het gedragsveranderingplan aan de orde net als een deel van het plan meer te bewegen, waarvan de zwaarte zal toenemen.

Speciaal voor kinderen

Het boek 10 weken Slank Plan heeft speciaal voor kinderen ook een plan, waarbij ouders gebruik kunnen maken van de praktische informatie met als doel kinderen gezond eten voor te zetten. Voor kinderen die neigen naar overgewicht zijn er tips beschikbaar. Verder is er een gewichtstabel voor diverse leeftijdsgroepen beschikbaar en zijn er dagmenu´s in het kinderplan opgenomen.

Dit dieet voorziet in de bewustwording van het voedsel dat wordt ingenomen met doel minder suiker en vet te nemen en in plaats daarvan gezonde en lekkere gerechten te nemen.

Voordelen en nadelen

Een van de voordelen van dit dieetplan is dat er informatie wordt verstrekt over gezond voedsel. Er wordt nadruk gelegd op het bewegen en op de verandering in het gedrag, wat veelal de basis is voor het afvallen. Nog een voordeel is dat er dagmenu´s worden voorgeschreven. Een nadeel is dat er wel zelfdiscipline nodig is om het 10 weken Slank Plan vol te houden, maar dat geldt veel ook voor andere diëten. Een ander nadeel is dat de recepten bestemd zijn voor vier personen en een enkel persoon dus zelf de ingrediënten door vier moet delen om het gerecht te kunnen bereiden.

Waardering:
Uw beoordeling: Geen (25 stemmen)

Reacties

Anoniem - geen lid
Anoniem - geen lid

IK zou graag via jullie willen afvallen

Anoniem - geen lid

Ik ben 58 weegt 75kg ,zou 10 kg willen afvallen

 • Louise1973
  12 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  30%
 • Irene707
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  19%
 • Dalivio
  1 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  10%
 • Dirk hoorelbeke
  7 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  82%
 • Maurits76
  2 kg afgevallen
  Doel bereikt:
  6%

Artikelen

3 fasen ZSP Afslankprogramma

Sporten en afvallen

Sporten en afvallen

Koolhydraten, wat zijn dat eigenlijk en waar zitten ze in?

Weightwatchers ProPoints 2.0

Gewichtsgrafiek