Weight Watchers punten berekenen

Het Weight Watchers dieet is gebasseerd op punten. Elk voedingsmiddel staat voor een hoeveelheid punten en voor iedereen is er een waarde vast te stellen van hetmaximum aantal punten dat iemand dagelijks of wekelijks mag innemen om het Weight Watchers dieet te kunnen volgend. Let wel goed op want onderstaande informatie heeft betrekking op het ProPoints programma, wat de opvolger is van het bekende Flexipoints programma. Het Flexipoints programma wordt door Weight Watchers niet meer ondersteund.ProPoints Puntenlijst en Calculator

Voor het nieuwe Pro Points is een nieuwe puntenlijst en puntencalculator makkelijk om erbij te hbben. De calculator is via Weight Watchers te bestellen maar alles is ook zelf uit te rekenen. Het is wat omslachtiger en ingewikkelder maar zeker goed te doen. Naast de calculator zijn er ook puntenlijsten beschikbaar her en der op het internet. Daarin staan heel veel voedingsmiddelen met daarbij het aantal pro points waar het voor staat. Dit scheelt weer wat rekenwerk.

ProPoints Punten zelf uitrekenen

Op wikipedia staat een benadering van de formule die Weight Watchers zou gebruiken om het aantal punten uit te rekenen van de verschillende voedingsmiddelen. Het gaat om deze formule :
 

Aantal ProPoints = eiwitten/10,9375 + koolhydraten/9,2105 + vet/3,8889 – vezels/12,5
 

Lees meer over het gebruik van deze Weight Watchers formule.

Je ziet dat bij de berekening van het aantal ProPoints ook rekening gehouden wordt met het aantal vezels.

ProPoints dagtotaal berekenen

Vrouwen die minder dan 80 kilo wegen krijgen 29 punten per dag om te verbruiken. Ben je een vrouw en weeg je meer dan 80 kilo dan krijg je voor elke 5 kilo boven de 80 kilo 2 punten extra. Voor mannen gelden dezelfde puntenberekening + 6 punten extra.

Voorbeeld van een berekening voor een man van 90 kilo :

Deze man begint met een basis aantal van 29 + 6 = 35 punten

Daar bovenop komen nog een aantal punten omdat hij 10 kilo boven de 8 weegt. Hij weegt 2 keer vijf kilo meer dan de gesteld 80 en dat betekent dat hij 2 x 2 = 4 punten meer mag tellen. Zijn totaal komt dus op 35+4= 39

Weight Watchers zelf raadt aan om de ProPoints voor 1 dag allemaal op te maken. Het is binnen het programma niet de bedoeling om punten mee te nemen naar een volgende dag. Daar kan je dus je weekpunten voor gebruiken. lees meer over het ProPoints dagtotaal.

ProPoints weektotaal berekenen

Het weektotaal voor de Pro Points kan je als volgt berekenen :

  • boven de 80 kilo : 49 punten
  • tussen de 70 kilo en de 80 kilo : 42 punten
  • onder de 70 kilo: 35 punten

Het weektotaal is geldig voor de hele week, en mag je in 1 dag opmaken bij een feestje of etentje, maar kan ook over de hele week worden verspreid. Het is niet verplicht om je weektotaal op te maken. Je kunt je WeightWatchers ProPoints 2.0 dagtotaal nu uit laten rekenen door WeightWatchers. Meld je aan voor deze actie, laat je dagtotaal berekenen en probeer ProPoints uit met een korting van 17,85.

Jouw mening over Weight Watchers ProPoints

Heb je ervaring met Weight Watchers? Vragen of suggesties? of benieuwd naar ervaring van anderen? Laat het ons weten in een reactie hieronder of op de pagina over ervaringen met Weight Watchers! Daarnaast kun je ook terecht op ons weightwatchers forum

Hoe kan ik beginnen met Weight Watchers?

Er zijn meerdere mogelijkheden om het Weight Watchers programma te volgen. Zo kun je kiezen voor een wekelijkse cursus onder begeleiding van coaches die zelf ook succesvol afgevallen zijn met Weight Watchers. Je kunt ook online het Weight Watchers programma volgen. Bezoek de Weight Watchers website voor alle mogelijkheden en inschrijven.


Commentaar toevoegen

Weight Watchers Forum

Praat gezellig mee en stel al je vragen op ons Weight Watchers Forum. Nog geen lid? Meld je dan eerst gratis aan! Hieronder stan een aantal onderwerpen uit ons forum.

Discussie...

afbeelding van Imanuela
Gelukkig dat dan weer bent afgevallen. Ik eet koolhydraatarm, volg de Gobento methode, max 30 koolhydraten per dag en eet juist veel (goede) vetten en veel eiwitten. Daarvoor maak ik gebruik van de ketodiet buddy, zie: https...
Zegt: Imanuela
afbeelding van Skipjames
Ik weet wel waar ik van aankom af en toe ga ik uit mijn dak om te snaaien vet eten wijn etc dat duurt een paar dagen en dan is het weer over maar gelukkig er is weer wat vanaf. Ik volg geen dieet en jij? 
Zegt: Skipjames
afbeelding van Skipjames
 Wat fijn een baan die je vast nu gaat leuk vinden met tegenzin werken is niet goed maar ja je hebt het niet altijd voor het zeggen . Je vakantie begint goed bij mij weer iets eraf   
Zegt: Skipjames
afbeelding van SamanthaEnDynah
400 kg eraf en er net zo snel weer bij. Geen idee waarom.