Weight Watchers Formule

De formule die Weight Watchers gebruikt om het aantal propoints uit te rekenen is wettelijk beschermd. Toch is er al wel vel over bekend. Zo staat er op de wikipedia pagina over Weight Watchers (engels) een benadering van de formule met verder uitgebreide uitleg hierover. In het kort zullen wij het hier uitleggenDe formule die de Wikipedia pagina gebruikt zullen we eens nader bekijken en tegelijk even testen. Vertaald naar het Nederlands gaat het om de volgende formule :
 

ProPoints = eiwitten/10,9375 + koolhydraten/9,2105 + vet/3,8889 – vezels/12,5
 

Deze formule zullen we eens gaan testen en dan kunnen we gelijk kijken in hoeverre deze nauwkeurig is of niet. Let wel, de formule die we gebruiken hierboven, is een benadering. Maar toch, laten we eens kijken wat er gebeurd als we hem gaan gebruiken. Voor het gemak testen we een Bic Mac. Volgens Weight Watchers zou dit 14 punten moeten zijn. Op basis van de informatie die over de Bic Mac bekend is op de website van Mc Donalds kom ik op het volgende uit :
 

Propoints Big Mac = 25(eiwitten)/ 10,9375 + 45(koolhydraten)/ 9,2105 + 29(vet)/3,8889  + 3(vezels)/12,5 = 14.9
 

De WW calculator geeft een waarde van 14 ProPoints. We komen dus aardig in de buurt en het klopt zelfs als we het naar beneden afronden.

Het lijkt lastig om deze formule te gebruiken, maar je kan het jezelf makkelijker maken door de formule bijvoorbeeld in een excel sheet te zetten.  Om het ook in de supermarkt te kunnen uitreken, of zelfs uit je hoofd kunnen we hem ook vereenvoudigen. Hij wordt dan minder nauwkeurig, maar toch kan je snel benaderen wat het aantal ProPoints is van een bepaald product. Vereenvoudigd ziet de formule er dan als volgt uit :
 

Aantal ProPoints = eiwitten/10 + koolhydraten/10 + vet/4  – vezels/10
 

Als je een getal achter de komma krijgt bij deze formule rond het dan altijd naar boven af voor de zekerheid.  Ik hoop dat dit een beetje helpt om makkelijker het aantal ProPoints uit te rekenen.

Als je onder persoonlijke begeleiding aan de slag wil met Weight Watchers dan zijn er veel verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld Weight Watchers Online. Je krijgt dan onder andere toegang tot de digitale omgeving van Weight Watchers waar je nog veel makkelijker kan opzoeken en bijhouden hoeveel propoints er in bepaalde producten zitten. Succes in ieder geval. We horen graag je reacties op dit artikel!


Commentaar toevoegen

Weight Watchers Forum

Praat gezellig mee en stel al je vragen op ons Weight Watchers Forum. Nog geen lid? Meld je dan eerst gratis aan! Hieronder stan een aantal onderwerpen uit ons forum.

Discussie...

afbeelding van Imanuela
Op deze site kan je uitleg vinden in het Nederlands. http://slank4u2.nl/handleiding-invullen-ketobuddy-berekening/
Zegt: Imanuela
afbeelding van Skipjames
Ik heb er over gehoord toen ik lunchboxen zocht dat was in het Nederlands op de site geklikt helaas in het Engels 
Zegt: Skipjames
afbeelding van Skipjames
Hallo emanuela ik heb er sinds kort van gehoord , was op zoek naar lunchdoosjes er kwam er zo bij terecht , ga er nu over lezen wat het inhoud
Zegt: Skipjames
afbeelding van Skipjames
 Gaat langzaam toch weer 2 ons eraf, hoe gaat het bij jullie met dit warme weer?Ik beweeg minder maar eet meer salades
Zegt: Skipjames